Recensies Why Him?

Komedie - Vanaf 12 jaar

Why Him

Tijdens de feestdagen gaat Ned (Bryan Cranston), een overbezorgde maar liefhebbende vader, samen met zijn familie op bezoek bij zijn dochter op de universiteit. Hier ontmoet Ned zijn grootste nachtmerrie: zijn dochters vriend Laird (James Franco), een welwillende maar sociaal onhandige Silicon Valley-biljonair. De strenge en preutse Ned vindt Laird, die helemaal geen filter heeft, totaal geen match voor zijn dochter. De eenzijdige rivaliteit loopt volledig uit de hand en Ned’s paniekaanvallen nemen toe als hij zich gaandeweg steeds minder thuis voelt in de glamoureuze hightech omgeving en hij erachter komt dat Laird klaar is om dé vraag aan zijn vriendin te stellen.

Onderstaand de recensies op Recensies Why Him?

 1. Recensie van druivin

  Why him? Een komedie waarin een vaders ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt. De vriend van zijn oogappeltje (dochter) is alles waar hij niet op had gehoopt. Grof taalgebruik, doen zonder te denken en tatoo’s drank en drugs.

  De film zit goed in elkaar en de emoties die de film meedraagt komen geheel bij je binnen. Je kunt je vrijwel meteen inleven in de situaties van de vader Ned en zijn dochter en partner.

  Het ene naar het andere genante voorval voltrekt zich in deze film en dat is erg goed gedaan. Hij blijft je boeien en de humor is geheel niet flauw. Maar op zo’n manier neergezet dat je wel moet lachen om deze film. Vooral ook omdat je je bij het zien van deze film, je geheel kunt verplaatsen in de dingen die er gebeuren.

  Wel vond ik het jammer dat er erg leuke stukjes in de trailer zitten die ik in de film geheel niet heb terug gezien. Maar de film zelf is eigenlijk al grappig genoeg maar het had er van mij bij gemogen.

  De acteurs deden hun werk goed en de rollen die ze speelden waren op hun lijf geschreven. Zo echt kwam het over. Ik vond de rol van enkele bandleden van KISS erg mooi in de film, dit gaf dat kleine beetje extra.

  Een film met moderne snufjes en technieken geheel van deze tijd. Erg leuk om naar te kijken en zeker een aanrader om met de feestdagen met je geliefden te kijken echt een avond vol plezier. 

 2. Recensie van Thantrias

  Wat in de trailer bij mij over kwam als een flauw Amerikaanse komedie, bleek uiteindelijk toch wel een erg leuke film te zijn. Het verhaal zat leuk in elkaar en de ietwat vunzige humor wordt volop mee gegooid. Iets wat we toch niet zo gewend zijn van de Amerikaanse komedies.

  De acteurs zijn goed gekozen. James Franco, de acteur die onder andere hoofdrollen speelde in Oz the Great and Powerful, Sausage Party en I am Michael, is natuurlijk erg goed als het aankomt op de rol van een wel erg authentieke miljonair met vaderproblemen. Zoey Deutch als de knappe dochter en Bryan Cranston als de eigenwijze zakenman en vader zijn een leuke combinatie om op het scherm te zien. Qua muziek en bijgeluiden, paste alles prima bij elkaar. Ook leuk dat ze een variant op welbekende Siri hebben gebruikt voor de film. 

 3. Recensie van Jorien

  Zoey deutch ( Stephanie Fleming) speelt de brave slimme dochter en haar kleine broertje Griffin Gluck ( Scotty Fleming) is eveneens slim en wil later het bedrijf van zijn vader overnemen. Bryan Cranston ( Ned Fleming) bekend van onder andere Breaking Bad is hierin directeur van zijn drukkerij. Megan Mullally (Barb Fleming) is zeer bekend als Karen uit Will en Grace. Bij elkaar spelen ze het degelijke, stereotype Amerikaanse gezin en wellicht dat James Franco (Laird Mayhew) zich binnenkort ook als gezinslid mag noemen.

  Een aantal momenten in de film zijn wel lollig en gaan soms net tot het randje. Behalve dat er veel fuck wordt gezegd blijft het toch een vrij keurige Amerikaanse comedy. De vele scheldwoorden die gebruikt worden kunnen even grappig zijn maar op een gegeven moment ben je er wel klaar mee.

  Het is ook zogenaamd een kerstfilm aangezien er kerst wordt gevierd en een aantal kerstelementen naar voren komen. Desondanks kan ik het zelf niet zien als een leuke kerstfilm maar het is zeker een familiefilm. Het is braaf genoeg en daarom ook geschikt voor de jongere gezinsleden.

 4. Recensie van ria koekoek

  Why Him.

  Na de voor stukjes denk je, weer zo'n verhaal over ouders die de keuze van hun dochter niet goedkeuren .

  Maar het is toch weer gelukt om er een eigen draai aan te geven en er een mooi verhaal van te maken.

  Een normaal gezin , waar de dochter (Stephanie) verliefd word op een wel erg extreem vriendje.(Liard)

  Ze nodigt haar ouders (Ned en Barb) en hun zoon/broertje  uit om de kerstdagen samen door te brengen en komen dan bij haar vriend logeren.

  Van zijn  huis runt  hij een eigen bedrijf en hier gebeurt van alles om game gebied.

  De vader is hier niet zo blij mee , en probeert zijn dochter te beschermen tegen het "foute vriendje".

  Grof taalgebruik en partijen te over wat wel een beetje erg over de top is .Maar ook wel erg komische stukken oplevert.

  Er komen ook geweldige leuke komische scene's in waar je echt je lachspieren weer goed mee traint.Muziek vind ik ook erg goed passend.

  Liard probeert op allerlei manieren de familie voor zich te winnen zodat hij met stephanie kan trouwen.

  Dit levert natuurlijk stress op bij de vader die als enige van het gezin problemen ziet in de relatie.

  Aan het einde word het op een prachtige manier afgesloten.

  Al met al een leuke film waar  van alles in gebeurt, en zeker de moeite waard is om een bioscoop avond mee te vullen.