Recensies Assassin's Creed

Actie / Avontuur - Vanaf 16 jaar

Assassin's Creed

Dankzij een revolutionaire technologie die het beleven van genetische herinneringen mogelijk maakt, kan Callum Lynch (Michael Fassbender) in de huid kruipen van zijn voorvader Aguilar tijdens de 15e eeuw in Spanje. Callum ontdekt dat hij een afstammeling is van een mysterieus en geheim genootschap, de zogenaamde Assassijnen. Hij vergaart een grote hoeveelheid kennis en doet ongelofelijke vaardigheden op die hij kan gebruiken om het op te nemen tegen de onderdrukkende en krachtige Tempeliers in de tegenwoordige tijd.

Onderstaand de recensies op Recensies Assassin's Creed

 1. Recensie van Manon1991

  De film Assassin's Creed is een beetje een vage film.

  Het is een ingewikkelde film die lastig te snappen is.

  Ook ging er een paar dingen te makkelijk waardoor de spanning veel minder was.

  Het is zeker wel een gave film met goeie special effects.

  De muziek maakte de film wel echt tot zijn recht. Vooral in de atmos zaal.

  Maar het is echt even inkomen omdat je terug in de tijd gaat en mee word genomen in het verleden van de Assassinlijn.

  De acteurs doen hun goed recht en passen echt bij de film.

  Er zat hier een daar een paar grappige momentjes in.

  Voor mijn gevoel komt er nog wel een vervolg. 

 2. Recensie van Marita Jose

  Een wat warrige film die verschillende periodes van tijd door loopt. Al ben je niet bekend met het gelijknamige video spel kun je deze film kijken.

  Callum Lynch/ Aguilar gespeeld door Michal Fassbender laat een bijzondere man zien die zich aardig wat vaardigheden eigen maakt op vecht gebied.

  Waarom bepaalde dingen gebeuren in de film is niet helemaal duidelijk, zoals wat zijn moeder overkomt bijvoorbeeld.

  Je ziet hoe Callum steeds meer van Aguilar komt te weten en te leren en ziet hem daarin groeien. Verder krijg je wel al een idee welke kant het verhaal op gaat, maar dat is niet erg. De beelden die voorbij komen zijn mooi om te zien en er is geen moment dat de film saai is.

  De muziek is van Jed Kurzel en past er goed bij.

  Een film waar vast een vervolg op komt...

 3. Recensie van wizardgirl

  Callum Lunch wordt ter dood veroordeeld en wordt later wakker in een gebouw van Abstergo Industries. Dit bedrijf doet onderzoek naar agressieve mensen om uiteindelijk agressie uit de wereld te helpen.

  Deze agressieve ter dood veroordeelde mensen stoppen ze in een zeer geavanceerde machine, om de ervaringen van hun grootouders in kaart te brengen.

  D.m.v. Callum willen ze een ‘appel’ , waarin zich het geheim van agressieve mensen bevindt, vinden dit gezien hij de bloedverwant is van de laatste persoon die de ‘appel’ in handen heeft gehad.

  Persoonlijk vind ik de film Assassin's Creed behoorlijk verwarrend en vooral in het begin zeer moeilijk te volgen waarschijnlijk omdat ik geen ervaring heb met het gelijknamige computerspel.

  In het eerste deel van de film krijg je regelmatig het ‘waar gaat het over’ gevoel. Later trekt dit wel weg en wordt steeds meer duidelijk hoe de verhaallijn in elkaar steekt.

  De acteurs spelen hun rollen fantastisch. Ik vind de geluiden bij de stunts soms erg overheersend.

  De verhaallijn is erg goed uitgebeeld, vooral als je doorhebt hoe de film precies in elkaar steekt.

  Al met al zou ik de film zeker aanbevelen aan vrienden en kennissen, we moet je van het genre houden om de film echt te kunnen waarderen.

 4. Recensie van BIGED

  ASSASSIN’S CREED – De trailer belooft een spectaculaire film. Tot gisteravond was het voor mijn onbekend dat het een verfilming van een videogame betrof. Waarschijnlijk is het wel een voordeel om niet beïnvloed te zijn door de kennis van de videogame.

  De film wordt zeer gedetailleerd opgebouwd met prachtige flashbacks terug naar de tijd van de Assassijnen ten tijde van de Spaanse Inquisitie in 1492. De aanleiding om terug te gaan naar die tijd is om de wreedheid en agressie te elimineren. Door de Apple of Eden in bescherming te houden. De ter dood veroordeelde hoofdrolspeler Callum Lynch (Michael Fassbender), kan via een speciaal ontworpen machine, de Animus, terug in de tijd.

  Michael Fassbender is super gecast voor deze prachtige dubbelrol. De film heeft duistere scenes en prachtige actie in de oude steden. De combinatie zorgt voor een spannende film waarin je aandacht geen moment verslapt. De filmmuziek in super gekozen en maar het geheel zeer aangenaam om naar te kijken aangezien het super 3D beeld prachtig tot zijn recht komt.

  De spanning wordt mooi opgebouwd tot de ontknoping van de film, die een beetje mat is, waarschijnlijk is dit het enige minpuntje. Het maakt wel duidelijk dat er met grote zekerheid een vervolgdeel gaat aankomen. Het was een zeer vermakelijke gameverfilming en mooi vechtepos met een science fiction randje.