Recensies Demain Tout Commence

Drama/Komedie - Vanaf 9 jaar

Demain Tout Commence

Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…

Onderstaand de recensies op Recensies Demain Tout Commence

 1. Recensie van ria koekoek

  Demain tout commence,

  Een frans/engelse film .

  Verhaal gaat over Samuel, die een relaxed leven leid, feesten en een klein beetje werken . Op een dag komt Kristin die beweert dat het meisje van drie maanden wat ze bij zich heeft, van hem is en laat gloria bij hem achter.

  Hij probeert haar nog weer op te sporen door naar londen te reizen maar kan Kristin niet vinden.Hij zorgt acht jaar lang alleen voor Gloria,

  Gloria spreekt frans en engels , terwijl samuel weigert engels te leren. Hij werkt als stuntman voor bernie die ook zijn grote vriend word, en neemt haar mee naar de set waar ze hem helpt als tolk. Ze wonen in een geweldig mooi appartement . Ze hebben een hele hechte band welke zo mooi gespeeld word dat je heerlijk meeleeft in de film.

  Veel leuke humor scene’s maar ook aangrijpende stukken .Dan komt na alle jaren kristin weer terug en brengen samen veel tijd door, en dan ontdekt Gloria dat haar vader niet eerlijk tegen haar is geweest waarop   kristin haar kans grijpt en eist de voogdij over Gloria.

  Dit levert weer emotionele scene’s op.Het einde is verrassend , maar als je dan terug denkt aan bepaalde scene’s ook wel enigszins voorspelbaar. Een leuke film om heen te gaan..

 2. Recensie van Ferdinand

  Demain tout commence (morgen begint alles….)

  Omar Sy (inderdaad, de hoofdpersoon uit de bewierookte Franstalige film 'Intouchables' uit 2011) speelt wederom een mooie rol die hem op het lijf geschreven is; die van zorgeloze goedlachse vrijgezel, met iedere dag een andere scharrel.

  Zijn vrijgezellen bestaan wordt echter danig op de kop gezet door èèn van zijn vroegere scharrels; Clémence Poésy (speelde o.a. als Fleur Delacour in de Harry Potter films). Waar hij in ‘Intouchables’ (gewenst) de zorg kreeg over een rijke gehandicapte man, daar krijgt hij nu (ongewenst) de zorg over een baby. Inderdaad, een aantal zaken heb je eerder gezien en soms ook beter, maar aanstekelijk blijft het verhaal, dat deint tussen een comedy en een drama, wel.

  Wanneer Omar Sy vervolgens als stuntman in Londen gaat werken, blijkt dat er opmerkelijk veel Frans in Engelse hoofdstad wordt gepraat. Tegen die tijd heb je gek genoeg, al niet meer het idee te kijken naar een Franse film.

  Al met al een vermakelijke film (en tegen het einde goed opletten), waar ik bij de aftiteling een enkele bioscoopgang(st)er een traantje zag wegpinken.

  Een dikke drie sterren, al was het haast alleen al om de creatieve voortiteling. Een lust voor het oog!

 3. Recensie van Marita Jose

 4. Recensie van Marita Jose

 5. Recensie van Marita Jose

  Demain tout commence is een remake van de Mexicaanse filmkomedie No se aceptan devoluciones uit 2013 .

  Samuel word gespeeld door Omar Sy die in het begin van zijn rol een vlotte play boy is die er lustig op los leeft. Het leven lacht hem toe en dat zie je.

  Als op een gegeven moment zijn dochter Gloria in beeld komt zie je dat hij veranderd in een zorgzame vader die veel humor en plezier heeft.

  Het contrast met het leven van Samuel in het begin van de film en later is wel zeer groot en niet erg waarschijnlijk.

  Maar hij speelt die rol glansrijk, de emoties zijn steeds duidelijk van zijn gezicht te lezen.

  Sommige stukjes in het verhaal zijn niet helemaal duidelijk maar op het eind weet je waarom sommige dingen gaan zoals ze gaan.

  De film is op het eind wat rommelig maar al met al is het toch wel een aardige film.

 6. Recensie van Samdegeus

  Aparte film met een lach en een traan

  Leuke intro in stripvorm waar al een beeld wordt gegeven van wat in de film komen gaat. Het begin van de film is veelbelovend, met prima muziek, maar dat wordt niet helemaal ingelost in het vervolg.

  De hoofdrollen worden ingevuld door Omar Sy (Samuel) en de 8-jarige Gloria Colston. Samuel geniet aan de Côte d’Azur van zijn leven als vrijbuiter. Dat verandert op slag als hij ineens een andere rol moet gaan vervullen. Het verhaal verloopt vervolgens een beetje rommelig en de gebeurtenissen zijn naarmate de film vordert minder geloofwaardig.

  Aan het eind krijgt de kijker nog een licht filosofisch beschouwing over angst (voor de dood) en leven. Met de kenmerkende grote glimlach van Sy en een traan eindigt de film, die vooral vanwege het mooie samenspel van Samuel en Gloria de moeite waard is om te gaan kijken.