Recensies The Great Wall

Actie/Avontuur - Vanaf 12 jaar

The Great Wall

The Great Wall vertelt het verhaal van een dappere elite-eenheid die bovenop het meest iconische bouwwerk ter wereld opkomt voor de mensheid. Topacteur Matt Damon neemt de hoofdrol op zich en de regie is in handen van Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers), één van de meest adembenemende visuele stylisten van onze tijd. Deze eerste Engelstalige film van Yimou is meteen ook de grootste productie die ooit in zijn geheel in China opgenomen is. Ook Jing Tian, Pedro Pascal, Willem Dafoe en Andy Lau zijn te zien in The Great Wall.

Onderstaand de recensies op Recensies The Great Wall

 1. Recensie van charly

  In The Great Wall maak je meteen kennis met William Garin (Matt Damon). Samen met zijn vriend, Pero Tovar (Pedro Pascal bekend van Game of Thrones) zijn ze opzoek naar het speciale krachtige stof ‘zwarte poeder’ (beter bekend als buskruit). En die is natuurlijk te vinden in china. Eenmaal in hun zoektocht krijgen ze te maken met een aantal schurken, en vluchten ze een grot in. Echter is nu het geval dat ze zich niet alleen in de grot bevinden. Hier in deze grot bevind zich een monsters genaamd ‘Taotie’. Deze monsters keren eens in de 60 jaar terug naar aarde, om voedsel te verzamelen voor hun koningin. Ze besluiten verder te gaan met hun eigen zoektocht en naderen een grote muur. Echter worden ze gevangen genomen door de leiders van de Chinese muur. Al snel komen Wiliam en Pero achter de geheimen van de muur en besluiten samen met het leger te vechten tegen de Taotie’s

  De film zit snel in wat flinke actie waarin je je niet zult vervelen. De special effecten zijn prima weer gegeven met zo af en toe wat flinke schrik effecten. Je wordt echt in de actie meegenomen.

  Wat ik persoonlijk erg goed vindt is de opstelling van het leger. Een krachtig leger, waarin ieder zijn eigen talenten bezit. Dit werd ook duidelijk weergegeven door middel van de duidelijke opstelling en de kleur kleding die ze aan hebben.

  Ook valt mij op dat de muziek van de jonge componist ‘Ramin Djawadi’ (beter bekend van de muziek van Game of Thrones ) prachtig en ontzettend goed tot zn recht komt. De acties en emoties worden hierdoor goed benadrukt het sleept je heerlijk mee. Ook het leger laat via tromslagen een prachtig muziekspel zien.

  Echter uiteindelijk wanneer je iets verder aan het kijken bent, merk je dat het wat begint te kabbelen. Echt een duidelijke richting gaat het verhaal niet op. Er zit geen plot in. En ondanks de actie, muziek en specail effects echt heel goed zijn, is het allemaal een beetje voorspelbaar. 

 2. Recensie van wizardgirl

  De huurlingen William en Tovar trekken naar het Verre Oosten getrokken om het geheimzinnige zwarte poeder te bemachtigen dat 'lucht in vuur' doet veranderen.

  De mannen worden aangevallen door een monsterlijk groen wezen. William weet een arm van het schepsel af te hakken. In hun vlucht stuiten ze op de Chinese muur en besluiten om zich over te geven. Uiteindelijk gaan ze de strijd aan met de agressieve Taotie-monsters.

  De film staat bol van de special effecten, vechtscènes en gave bijpassende muziek, echter ontbreekt het in de film aan een plot en heb je aan het eind van de film het gevoel van ‘waar heb ik nou naar gekeken’.

  Het lijkt een mengelmoes van verschillende stijlen en verhalen, overduidelijk een fantasiefilm.

  Zelf had ik het erg gewaardeerd als er iets over de Chinese geschiedenis in verwerkt zat.

  Het is een film waarbij je geen moeite hoeft te doen om hem te volgen, het vervalt een beetje in herhaling.

  De hoofdrolspelers Matt Damon en Pedro Pascal spelen hun rol onwijs goed.

  Dankzij de special effects die in de film te zien zijn en de soundtracks van Ramin Djawadi zou ik de film aanraden aan vrienden.

 3. Recensie van Manon1991

  De film The Great Wall.

  Het verhaal van deze film is wel een beetje vaag en er komt niet echt meer naar voren.

  De special effects waren echt steengoed en in 3D kwam dat echt heel mooi naar voren.

  Het was op zich wel een mooie film erg mooi en goed gemaakt alleen een echt verhaal miste.

  Het is een voorspelbaar verhaal. Met wezens en een koningin.

  De muziek was wel erg gaaf en maakte de film echt spectaculair.

  De acteur Matt Damon speelde weer erg goed en maakte de film wat leuker om naar te kijken.

  Hoe het met het leger gedaan werd was echt heel indrukwekkend om te zien.

  Er was een ook af en toe een vleugje humor wat het wel erg leuk maakte.  

 4. Recensie van BIGED

  THE GREAT WALL – De trailer belooft een spectaculaire film. Waar de helden worden vereerd en een heroïsch verhaal wordt verteld over de bouw van de Chinese Muur. Maar de kijker komt enigszins bedrogen uit. Misschien was het al wel een beetje te verwachten door de chinese regisseur Zhang Yimou die van veel spektakel houdt.

  Het verhaal is erg dun en dat probeert de filmmaker goed te maken door veel actie en computeranimaties, in de trant van LOTR. Dit is jammer aangezien het thema zich wel leent voor een mooi plot uit de geschiedenis. Dan had het thema om een van de bekende legende’s die het leger en de Chinese Muur troffen te kunnen uitdiepen. Nu wordt je als kijker overladen met computer geanimeerde wezens die de aanval op het Chinese volk hebben ingezet.

  De 2 blanke hoofdrolspelers kunnen aan het verhaal verder, in dat opzicht, geen positieve wending geven. Al met al een redelijk vermakelijke film wanneer je van ongecompliceerd invasie spektakel houdt. De film had meer potentie kunnen krijgen met een beter verhaal en iets minder computertechniek. Wel moet gezegd worden dat de filmmuziek een uitstekende toegevoegde waarde heeft.