Recensies A Cure For Wellness

Thriller / Mysterie - Vanaf 16 jaar

A Cure For Wellness

Een ambitieuze jonge werknemer krijgt de opdracht zijn directeur van het bedrijf waar hij werkt op te halen uit een idyllisch maar mysterieus kuuroord. Het oord ligt op een afgelegen locatie in de Zwitserse Alpen. Hij vermoedt al snel dat de wonderbaarlijke behandelingen van de spa niet zijn wat ze lijken. Wanneer hij angstaanjagende geheimen begint te ontdekken, wordt zijn geestelijke gezondheid op de proef gesteld. Hij wordt zelf gediagnosticeerd met dezelfde merkwaardige ziekte die alle gasten in het kuuroord laat verlangen naar genezing.

Onderstaand de recensies op Recensies A Cure For Wellness

 1. Recensie van druivin

  A cure for wellness is een film die je of super tof vind of helemaal niks. Ik vond hem erg tof. De film grijpt je aan vanaf het begin.

  Het verhaal is een en al mysterie. Wat zit er in het water en wat gebeurt er nou echt in het kuuroord waardoor de gasten nooit meer weg willen. Het verhaal komt erg langzaam op gang. Je ziet gaande weg steeds meer stukjes van de puzzel, maar de film blijft je verbazen tot het laatste moment. Pas geheel op het einde snapte ik de gehele film. Sommige mensen zouden hem wel twee keer moeten kijken om alles te snappen dus je moet wel echt goed opletten op de kleine subtiele hits die gegeven worden in de film.

  De acteurs zijn voor mij vrij nieuw maar ze spelen hun rollen erg goed en overtuigend. Hierdoor leef je ook echt mee met de personages in de film.

  Je denkt dat de film ook echt in de Zwitserse Alpen is opgenomen maar niets is minder waar dan dat de gehele film is opgenomen in kleine stadjes in Duitsland oa in Brandenburg. Dat vond ik wel bijzonder om te weten.

  De muziek past goed bij de film en sommige liedjes blijven ook langer in je hoofd zitten. Alles komt goed samen in deze film.

  De film heeft een leeftijdsgrens van 16 jaar en ouder en dat vind ik ook echt passen bij deze film. Ik zou het dan ook niet aanraden aan jongere kinderen om deze film te gaan kijken. Hij is best heftig op sommige punten zelfs mijn maag draaide soms heel even om terwijl ik een horror fan ben en wel wat gewend ben. Voor liefhebbers van mysterieuze thrillers raad ik deze film echt aan de trailer geeft je al een goede intentie welke spannende kant we op gaan in de film. Wel vond ik de film met zijn 146 min wat aan de lange kant hij had iets korter gemogen maar des al niet te min raad ik hem wel aan om in de bioscoop te gaan kijken. 

 2. Recensie van ria koekoek

  Acure for wellness

  Psychologische thriller,waar door de hele film heen een goed verhaal verwerkt zit.

  Mensen gaan naar een kuuroord in een prachtig kasteel, in de zwitserse alpen om  te herstellen, maar er gebeuren vreemde dingen. Dr Volmer (Jason Isaacs)is de specialist van het kuuroord, en heeft bizare behandel methode's,.

  De jonge zakenman Lockhart reist ook af naar deze plek om een oud collega Pembroke(Harry Groener)te zoeken ,maar komt dan terecht in een onwerkelijke wereld.Hij ontdekt allerlei geheimen .Mrs Watkins (Celia Imrie) en Hannah (Mia Goth) een jong meisje, helpen hem met de zoektocht .

  Voor de pauze word je constant getriggerd ,door vele scene's die best wel spannend zijn,maar geen echte  schrikmomenten oplevert.Het tweede deel is wel vol met aaneensluitend spannende scene's 

  De geluidseffecten maken het allemaal wat spectaculairder, de acteurs spelen hun rol super ,vooral de rol van Lockhart (Dane de Haan) is goed gespeeld.

  Door de hele film heen zitten meerdere verhalen . Met flachbacks van Lockhart en Hannah ,lijd dit tot de ontknoping van het verhaal.

  De film duurt 2 1/2 uur wat wel korter had gemogen.Het is best een leuke film welke wel blijft boeien tot het einde.

  De leeftijd van 16 jaar is goed voor deze film.