Recensies Jackie

Drama / Biografisch - Vanaf 16 jaar

Jackie

In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen. De hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan, Closer) en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larraín, die eerder hoge ogen gooide met No (2012) en Neruda (2016). Natalie Portman is momenteel genomineerd voor een Oscar voor haar rol in Jackie.

Onderstaand de recensies op Recensies Jackie

 1. Recensie van yvonne bijl hooijer

  Door middel van één kogel werd een machtig man vermoord, werd zijn vrouw weduwe en twee kinderen vaderloos. Door middel van één kogel veranderde de geschiedenis. Genoeg ingrediënten voor een verfilming van een mythische legende.

  Echter, al tijdens het kijken naar dit filmdrama overviel mij meerdere keren de vraag wat de regisseur heeft willen bereiken met het maken van deze film. First Lady Jackie Kennedy, gespeeld door Natalie Portman wekt namelijk totaal geen compassie op. Gedurende de film praat zij óf op lijzig fluisterende toon óf is in een oninteressante discussie verwikkeld over de processie van haar man. Ook is er muziek te horen dat een aanslag is op het gehoor. Keihard en akelig in een sound vol met teneur. Uiteraard wordt hiermee de sfeer van de film in overtreffende trap benadrukt. Al met al zijn twee woorden op “Jackie” van toepassing. Dat zijn melancholie en tragedie. Het onderwerp, de moord op President John F. Kennedy is uiteraard al niet rooskleurig, maar waarom dat op deze wijze is verfilmd? Het voegt niets toe aan de sympathie van de First Lady. Het doet hier, zoals hierboven reeds vermeld, eerder afbreuk aan.

  De film duurt 1 uur en 40 minuten. Het had ook nog wel een uur langer kunnen duren, maar een uur korter was nog veel beter geweest.

 2. Recensie van ria koekoek

  Een film over de dood en het rouwproces van de weduwe van president kennedy .

  Muziek is wat te overdadig en het verhaal erg eentonig.

  Veel flashbacks van voor de aanslag en verder de vier dagen van nationale rouw en de weg naar de begrafenis toe,

  Ze wil deze zo normaal mogelijk laten verlopen,zodat de mensen de president niet gauw zullen vergeten.

  Niet echt een film waar je je avond mee kunt vullen

 3. Recensie van Marita Jose

  Een dramatisch verhaal met herinneringen  van Jackie (Natalie Portman). Natalie speelt Jackie goed na, haar stem en houding lijkt echt veel op die van Jacky Kennedy.

  Door  de  herinneringen die door de film lopen is het geheel een beetje rommelig.

  Het drama wordt goed onderstreept door de muziek in de film, maar de emotie van Jackie is dubieus. Het kan zijn dat het echt zo gegaan is, maar in de film komt ze koud en berekenend over.

  De muziek klonk wat vervelend, maar ook wel dramatisch.

  Echt sympathie kan je niet echt voor haar opbrengen en van het verhaal is nou niet echt duidelijk wat men wil zeggen.

  Als men leest hoe de echte Jackie was krijg je een heel ander beeld dan in deze film.

 4. Recensie van HMH86

  Het duurt een hele tijd tot je in het verhaal zit. Het verhaal wordt niet chronologisch weer gegeven. De moord op John F. Kennedy komt in flashbacks voorbij. De nadruk licht vooral op de manier waarop Jackie omgaat met de dood van haar man.

  Nathalie Portman doet heel erg haar best om zo veel mogelijk op Jackie te lijken. Ook haar manier van praten past ze daarop aan. Dat niet zo'n succes want dat kan bij de kijker behoorlijk gemaakt en irritant over komen. Helaas is de film niet overtuigend genoeg om ook mee te kunnen in de emoties die de regisseur Pablo Larraín probeert over te brengen.

  Peter Sarsgaard is als Robert Kennedy daarintegen wel overtuigend. De priester John Hurt is een prettige toevoeging en naast hem komt Nathalie Portman misschien nog wel het beste uit de verf.

  De muziek in de film was nogal opvallend maar niet in de positieve zin. Het was regelmatig té aanwezig en storend.

  Je krijgt een beeld van de gebeurtenissen binnen de muren van het Witte Huis. Het is erg leuk om door de film heen een soort rondleiding door het Witte Huis te krijgen. De kleding die Jackie typeerde komt natuurlijk voorbij en is erg leuk om te zien.