Recensies Kong: Skull Island

Actie / Avontuur - Vanaf 12 jaar

Kong: Skull Island

Warner Bros. Pictures en Legendary Pictures’ brengen een nieuw verhaal over de oorsprong van de mythische Kong op het grote scherm, Kong: Skull Island. In de film komt een team van ontdekkingsreizigers bij elkaar om een nog niet in kaart gebracht eiland te onderzoeken. Ze weten echter niet dat dit eiland in de Stille Oceaan, zowel prachtig als verraderlijk, het domein van de mythische Kong is.

Onderstaand de recensies op Recensies Kong: Skull Island

 1. Recensie van Ferdinand

  Kong: Skull Island
  Met een budget van bijna 200 miljoen dollar (en een epische filmposter) kan deze ‘zoveelste’ King Kong film na de originele zwart film uit 1933, met recht op voorhand een blockbuster worden genoemd. Een groot deel van het budget zal zijn opgegaan aan de overtuigende computeranimaties. King Kong komt verrassend echt tot leven.

  Deze actiefilm speelt zich heel slim af tegen het einde van de Vietnamoorlog (1973). Een tijd waarin de wereld nog niet tot op de centimeter nauwkeurig met satellietbeelden was vastgelegd. En waar dus nog best ergens in Azië een onbewoond eiland zou kunnen liggen, met grote onbekende bloeddorstige monsters. Deze jaren zeventig sfeer wordt goed ondersteund met de no-nonsense muziek uit deze woelige jaren.

  Ook met de cast is niets mis. Grote namen als Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, Jackie Brown, maar nog zo ontzetten veel andere films) en John Goodman (de-dikke-man-van Roseanne uit de gelijknamige tv serie (’88-’97)) prijken op aftiteling. John C. Reilly heeft een leuke humoristische rol als oorlogsveteraan. Brie Larson overtuigd als fotografe minder.

  Wat actie en humor betreft zit het ook wel meer dan goed met deze film. En gelukkig is regisseur Jordan Vogt-Roberts niet al te erg gesteld op de vele personages en wordt de finale ingegaan met een aardig uitgedund aantal Hollywood acteurs en actrices.  

  De film draait overigens in de 3D XD Atmos zaal en de 3D beelden zijn scherper dan ooit. En over het geluid hoor je mij ook niet klagen.

  Een dikke vier sterren voor Kong; Skull Island. KONG IS KING !

 2. Recensie van Samdegeus

  Prachtig spektakelstuk met Kong als klassieke monsteraap als hoofdrolspeler.

  Erg knap wat regisseur Vogt-Roberts van deze film heeft gemaakt. Met veel tempo, spanning en humor vliegt de tijd voorbij in de Dolby Atmos zaal. 3D geeft bij de ondertiteling wel eens een wat dansend beeld, maar de film leent zich goed om in 3D weergegeven te worden. Het geluid is fantastisch en de nodige schrikmomenten doen je regelmatig opveren in je stoel.

  De hoofrolspelers zullen er waarschijnlijk geen Oscar voor krijgen maar de acteerprestaties mogen er wel zijn. Samuel L. Jackson en John C. Reilly zetten beide goede bijrollen neer waarin naast de serieuze kant ook ruimte is voor humor.

  Het is verbazingwekkend wat tegenwoordig met special effects mogelijk is, werkelijk verbluffend. De actiescènes zijn meesterlijk met gaaf camerawerk. Nergens is de film afgezaagd of heeft de regisseur te voor de hand liggende keuzes gemaakt. Gewoon een gave film die je moet gaan kijken!

 3. Recensie van Thantrias

  Een geweldige nieuwe film over Kong, maar in een nieuw jasje. Als je houdt van de ouderwetse King Kong film, dan is deze film zeker een aanrader.

  De film heeft een ouderwetse 'feel' en geeft een mooi beeld van de tijd waarin Kong is ontdekt als koning van Skull Island. Veel actie die zeker niet onder doet aan de echte actiefilms, maar ook een hoop drama en een paar mooie emotionele momenten. Een mooie animatiefilm, waarin alle dieren geanimeerd zijn opgenomen. Zelfs voor de echte dierliefhebber is de kwaliteit hoog, iets dat bij andere animatiefilms met dieren die echt moeten lijken, nog wel eens wil ontbreken. Erg mooi in elkaar gezet.

  Qua muziek en bijgeluiden was het ook puur genieten. Met de welbekende nummers van actiefilms, paste alles goed in elkaar en vulde het de film perfect aan.

  Als ik één minpuntje moet noemen, is dat de mate van drama wel iets meer kon zijn. Maar of dat nu echt per se een minpunt is, dat is nog maar de vraag. Al met al is het een geweldige film.

 4. Recensie van druivin

  De legendarische gorilla Kong is terug en hoe. Deze zeer spannende film laat je zien wat er allemaal op een mysterieus eiland kan rondhuizen, en dat is meer dan je had durven dromen helaas De dieren en het eiland zijn erg mooi in beeld gebracht. Er zit gelukkig een hoog 3D gehalte in de film waardoor je er echt in zit. Ik moest wel even wennen dat je nu ook in Atmos je eigen 3D bril mee moet nemen I.P.V. de brillen die je altijd te leen kreeg. En ook vond ik het beeld daardoor iets minder scherp vooral de ondertiteling bij tijden.

  Het geluid past geheel bij de film en brengt je voort in oude en nieuwe tijdperken en dat komt in deze film heel mooi samen.

  Er zit een hoogstaand staaltje acteerwerk in deze film en dat doet de film echt goed. De emoties komen geheel binnen en je leeft volledig mee met mens en dier.
  Naast de actie zit er ook een grote dosis aan droge humor in de film wat het zeer prettig maakt om naar te kijken. Ik heb zeer genoten van deze bijna 2 uur durende film en raad hem dan ook zeer zeker aan om te kijken in 3D Atmos echt spectaculaire.

  Nog een tip voor een ieder die na dit lezen de film gaat zien. Blijf zitten met 3D bril op tot na de aftiteling want er komt nog een leuk en spannend stukje na die je niet wilt missen.