Recensies Hidden Figures

Drama - Vanaf 12 jaar

Hidden Figures

Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras, en inspireerde generaties om groots te dromen. De film is genomineerd voor drie Oscars®, in de categorieën: Beste film, Beste vrouwelijke bijrol – Octavia Spencer en Beste aangepaste scenario.

Onderstaand de recensies op Recensies Hidden Figures

 1. Recensie van HMH86

  Het is een mooie drama met de nodige humor. Je verveelt je geen moment en de film kijkt heel prettig weg. Je beland in begin jaren 60 waarin de rassenscheiding nog volop aanwezig is.Dit zorgt regelmatig voor trieste omstandigheden.

  Octavia Spencer zet een zeer overtuigende en krachtige Dorothy Vaughan neer die het opneemt voor haar collega's. Taraji P. Henson als Katherine G. Johnson is een bijzonder getalenteerde en sterke vrouw voor wie je meteen bewondering hebt. Ze krijgt maar weinig waardering voor het vele werk dat ze verricht.

  Jim Parsons is als Paul Stafford het vervelend mannetje die niet zijn meerdere wil erkennen in een vrouw. Kevin Coster kijkt als Al Harrison daar doorheen en ziet het talent van mensen.

  De setting van de jaren 60 wordt heel duidelijk in de omgangsvormen maar ook visueel als is de auto's en kleding. Het ziet er prachtig uit. De muziek brengt dat jaren 60 gevoel nog dichter bij.

  Het feit dat het gebaseerd is op ware gebeurtenissen maakt het extra interessant en zorgt dat je er met andere ogen naar kijkt. Uiteraard is het geromantiseerd maar die is op een smaakvolle en geloofwaardige manier gedaan Een absolute aanrader!

 2. Recensie van charly

  Hidden figures.

  Op het verhaal kan je haast geen kritiek hebben, het is dan ook waargebeurd. De film is dik in orde. Humor en drama zijn prima in balans. Het verhaal pakt je direct en is erg toegankelijk.

  Met in de hoofdrol drie toffe powervrouwen die zich door niets en niemand laten weerhouden in het najagen van hun droom. Met deze film begrijpt je als mensen zoals Johnson, Jackson en Vaughan belangrijk zijn geweest voor de emancipatie van vrouwen in het algemeen en zwarte vrouwen in het bijzonder.

  De actrices hebben hun rol dan ook echt zeer goed gespeeld. Ze nemen je echt mee in hun rol en de apartheid is zo hier en daar ook best wel voelbaar. Best confronterend, het kwam echt bij mij binnen. Ook de bijrollen die gespeeld worden door Kevin Costner, Kirsten Dunst en Jim Parsons zijn goed gecast. Bij Dunst en Parsons voel je haast mee hoe ze als blanke werknemers oprecht moeten wennen aan de nieuwe rol van hun gekleurde collega’s.

  Je wordt zeer goed meegenomen in de sfeer die Hidden Figures uitademt, echt op en top jaren zestig: de interieurs, de auto’s, de technologie, de mode en zelfs de kauwgom die Kevin Costner nuttigt is echt retro.

  De muziek is prima, past goed bij de sfeer van de film. is verder niet overheersend maar neigt eerder naar het ‘klassieke’ gehalte met piano’s en strijkers. Daardoor zeker niet minder mooi, ze klinken juist positief en rustgevend en past perfect bij de film. 

 3. Recensie van Jeroenk3

  Hidden Figures, een heel mooi opgebouwde film over rassenonderdrukking in de jaren 60. Katherine werkt samen met twee vrienden als onderdeel van een 'zwarte' groep medewerkers bij NASA. Ze zijn vele malen slimmer als hun 'blanke' collega's maar worden nooit voor vol aangezien. Prachtige rollen naast de drie hoofdrol spelers van Kirstin Dunst, Kevin Costner en Jim Parsons. 

  Je kunt je bijna niet meer voorstellen dat discriminatie van de gekleurde wereldburgers in 'ontwikkelde' landen als de VS nog maar zo kort geleden, zo diep geworteld zat.

  In de film zien we Katherine, Dorothy en Mary vechten voor hun rechten en vechten voor hun positie bij NASA in combinatie met de race, wie vliegt er het eerst naar de maan.

  Mooie filmmuziek, prachtige setting en mooi opgebouwd. Zeer zeker een aanrader voor een mooi avondje uit!

 4. Recensie van ria koekoek

  Hidden Figures.

  Een film over de jaren 60  toen discriminatie nog heel erg was ,

  Film speelt zich af in amerika en  is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal,Drie  zwarte vrouwen Katherine  , Dorothy en Mary , werken in de rekenkamer van de NASA  . Ze zijn alle drie erg slim en willen dit graag gebruiken binnen het bedrijf ,maar omdat ze zwart zijn krijgen ze daar  geen kans voor .

  Als de nood hoog is omdat het allemaal fout gaat ,word het allemaal anders ,maar de verschillen tussen blank en zwarte medewerkers is wel heel duidelijk,maar de drie vrouwen vechten door en dit levert leuke scene's op.Kevin Costner is de baas  Al Harrison en speelt deze rol geweldig goed , en ziet in dat hij de hulp van de zwarte medewerkers wel goed kan gebruiken .

  Veel emotie's zitten er in deze film verwerkt en dat dit vroeger echt gebeurd is, kun je je gelukkig in deze tijd bijna niet voorstellen, je word wel meegesleept in de film , ongeloof en best wel verdrietig dat dit zo ging in de vroegere jaren.

  Wel jammer dat de geluiden niet zo mooi waren,maar daarom is de film wel geweldig mooi neer gezet, en zeker de moeite waard om heen te gaan.

  Echt een aanrader om heen te gaan al was de film beter tot zijn recht gekomen in een zaal met beter geluid