Recensies Going in Style

Komedie - Vanaf 6 jaar

Going in Style

Oscar®winnaars Morgan Freeman (Million Dollar Baby), Michael Caine (The Cider House Rules, Hannah and Her Sisters) en Alan Arkin (Little Miss Sunshine) zijn de oude vrienden Willie, Joe en Al. Wanneer hun pensioenfonds door een crisis de kraan dichtdraait besluiten ze voor het eerst in hun leven van het rechte pad af te stappen. Wanhopig om hun rekeningen te betalen en voor hun geliefden te kunnen zorgen, riskeren de drie mannen alles door te beginnen aan een gedurfde missie om de bank die er met hun geld vandoor is gegaan te beroven.

Onderstaand de recensies op Recensies Going in Style

 1. Recensie van Ferdinand

  Going in Style (en hoe 3 oudjes een bank willen overvallen)
  Bijna 250 jaar oud zijn de drie hoofdrolspelers gezamenlijk. En niet Hollywood’s minsten; Michael Caine (Kingsman; The secret service, Interstellar), Morgan Freeman (Olympus has fallen, Bruce Almighty) en de minst bekende van de drie, Albert Arkin.

  Enorm veel acteerervaring dus en in de film wordt al snel duidelijk dat met deze oudjes niet valt te spotten. Zeker niet wanneer de financiële instellingen (achtereenvolgens de bank, het pensioenfonds en de ziektekostenverzekering) de oudjes in de steek laten. En daar zit ook meteen een maatschappijkritische ondertoon (bankrover 1 ‘het is de plicht van elke cultuur, om te zorgen voor zijn ouderen’), die echter vanwege het luchtige karakter van de toch wel overwegend feelgood film, wat ondersneeuwt. Nog wat meer venijn had hier best gemogen.

  Toch is het een verassend plezierige film om naar te kijken, met lekkere muziek. Rake en narrige opmerkingen wisselen elkaar af, ouderdomskwalen komen humoristisch aan de orde, maar ook leuk is hoe ze als de twee bejaarden uit ‘The Muppets’ een tv show becommentariëren. Christopher Lloyd, bekend als de dokter uit ‘Back tot he Future’, heeft een vermakelijke bijrol.

  Een dikke drie sterren voor Going in Style. Hier kan je gerust heengaan wanneer er (weer) eens een keertje niets op tv voor is !

 2. Recensie van HMH86

  Met acteurs als Micheal Caine en Morgan Freeman schept de film hoge verwachtingen. De acteurs zijn heel goed op elkaar ingespeeld en zorgen voor veel hilariteit. Het sarcasme van Alan Arkin als Albert is geweldig.

  Het verhaal is niet heel diepgaand maar dit is niet storend, door de acteurs is het buitengewoon vermakelijk. Alle mensen in de zaal hebben flink lachen.

  Zack Braff is de regisseur, hij is bij het publiek vooral bekend van zijn rol als J.D. In Srubs.

  Going in Style is een remake, het origineel stamt uit 1979 maar de huidige film is wel naar het hier en nu getrokken. Je kunt ook nog genieten van goede en wat mindere saxofonisten.  Het is een fijne komedie die absoluut het kijken waard is. 

 3. Recensie van ria koekoek

  Going in style.

  Drie gepensioneerde mannen die een rustig leventje leiden spelen de hoofdrollen geweldig goed. Michael Caine (Joe), Morgan Freeman (Willie), Alan Arkin (Albert)zijn geweldige goede acteurs die hun rol voortreffelijk neer zetten

  Na vervelend nieuws van hun laatste werkgever waar ze samen hebben gewerkt en nadat hun bank ook nog tegenwerkt ,besluiten ze samen een plan te maken om wraak te nemen.

  Leuke droge humor komt in geweldig scene's over je beeld scherm.

  Veel kleine bijrollen door verschillende personage's zijn geweldig goed gespeeld en levert 96 minuten kijk plezier op.

  De muziek is niet overdadig, maar bij bepaalde stukken wel passend.

  De leeftijd vanaf 6 jaar is prima, want er komen geen heftige scene's in de film.

  Een leuke film voor een avondje genieten 

 4. Recensie van BIGED

  GOING IN STYLE – Feelgood movie met oud gedienden. Het is een remake van een film uit 1979 maar gethematiseerd naar de problemen van nu. Het heeft een serieuze ondertoon, de impact en gevolgen voor grote groepen van de samenleving, door de economische crisis, gesymboliseerd door deze drie oude vrienden.

  Het verhaal wordt leuk opgebouwd door de drie hoofdrolspelers, die elkaar door en door kennen en een perfecte synergie hebbe en dus zorgen voor een mooi samenspel. Drie vrienden met een eigen karakter komen in de financiële problemen. Gaande weg het verhaal besluiten ze rigoureuze stappen te ondernemen om hun jaren lange bijdrage aan de maatschappij niet te laten afpakken.

  Het plan word gesmeed om hun opgebouwd tegoeden dan maar op te eisen door de bank te overvallen. De film wordt wel echt gedragen door Freeman, Caine en Arkin. Prachtig om deze ouwe rotten in deze film te zien waarin ze zeer komisch uit de hoek kunnen komen. Verder zien we Christopher Lloyd (bekend van Doc Brown uit Back to the Future) in een heerlijk rol voor bijkomen.

  De film is de titel humor waardig maar zal niet al te lang in je geheugen blijven hangen. Het is een zeer vermakelijke en grappige film waar je lekker bij weg kunt lachen. Zeker een aanrader om met de familie heen te gaan voor een ontspannen en gezellig avondje bios.