Recensies Their Finest

Komedie / Drama / Romantiek - Vanaf 12 jaar

Their Finest

Londen, WOII. Nu haast alle mannen aan het front vechten krijgt Catrin Cole (Gemma Arterton) een baantje als copywriter voor propagandafilms die een vrouwelijke touch nodig hebben. Haar natuurlijke flair wordt al snel opgemerkt door de vlotte filmproducent Tom Buckley (Sam Claflin). Met het moreel van het land op het spel moeten Catrin en Buckley een speelfilm maken die het hart van de natie zal verwarmen. Ondanks de bommenregen ontdekt Catrin dat er achter de camera evenveel drama, humor en passie is als voor de camera. Their Finest is de nieuwste film van Lone Scherfig (An Education, One Day, Italian for Beginners) en werd geselecteerd voor het Toronto International Film Festival. Naast Gemma Arterton (Tamara Drewe) en Sam Claflin (Me Before You, The Hunger Games) zijn er rollen weggelegd voor Bill Nighy, Jeremy Irons en Eddie Marsan.

Onderstaand de recensies op Recensies Their Finest

 1. Recensie van druivin

  Their Finest een films als geen ander. Een film die je betoverd meeneemt naar vroeger en je een zeldzaam kijkje geeft achter het film maken van de veertiger jaren. Alles klopte een goed verhaal een goede cast mooie bijpassende muziek en geweldige filmlocaties.

  De film is deels in Londen opgenomen maar het grootste deel is gedaan in Wales. Mooie omgeving oude gebouwen en ruïnes alles zit erin. Het is super mooi in beeld gebracht zoals ze dat vroeger zouden doen kleins maar super gedetailleerd.

  De acteurs speelden hun rol super goed al vanaf het eerste moment zat je in de film en de film liet je ook niet meer los. Ik vond de rol van Ambrose Hilliard geweldig. Vooral omdat Bill Nighy weer een rol speelt van een komische brompot en dit past super goed bij hem. Zijn mooie flauwe grappen deden de film erg goed.

  Het is echt een film uit de oude doos, een die we niet vaak tegen zullen komen in film land. Maar wat je toch op de een of andere manier pakt of je nou houd van dit soort films of niet. Een oorlogsfilm zonder de echte oorlog met veel humor romantiek en drama. Ik denk wel dat hij de wat oudere bioscoopbezoekers iets meer zou aanspreken dan de jongeren. Maar het is zeker wel een film met een goed verhaal dus wat mij betreft een aanrader om te gaan kijken.

 2. Recensie van HMH86

  Als je denkt dat het verhaal voorspelbaar wordt gebeurd er iets onverwachts. Dit maakt dat je steeds nieuwsgieriger wordt naar wat er komen gaat. Het is een oorlogsdrama met veel humor. De belangrijke rol van de vrouwen in de tweede wereld oorlog krijgt in het verhaal toch niet de aandacht die het verdiend.

  Bill Nighy is als Ambrose Hilliard de grootste bron van humor. Catrin Cole is soms wat te zoet en braaf maar toch weet Gemma Arterton wel te overtuigen.

  De film weet te raken en zal je nog wel een traantje doen wegpinken ook al is het niet altijd even diepgaand.

  Het ziet er allemaal mooi uit, de bommen die inslaan in Londen zijn goed in beeld gebracht maar in het verhaal wordt er redelijk luchtig mee om gegaan. Dit terwijl de gevolgen nogal heftig zijn ook voor het verloop van het verhaal.

  De muziek in de film is een leuke toevoeging omdat het meteen het gevoel van de jaren 40 overbrengt. Het is een leuke film die waarschijnlijk meer vrouwelijke dan mannelijke kijkers zal boeien.

 3. Recensie van gradsje

  Their Finest een film uit de 2de wereld oorlog. Althans dat moet het verhaal doen geloven. Een film bedrijf moet een film maken over de oorlog in de oorlog. Het gebruik van oude materialen zoals typemachines en geen computer, super h8 film en geen camera's maakt het verhaal wel geloof waardig. De film zat als verhaal goed in elkaar en de hoofdrollen werden goed gespeeld echter had ik voor een drama/oorlogsfilm toch meer oorlog verwacht. Verwacht dus niet heel veel spektakel van de bovenste plank als je naar deze film gaat. De film krijgt van mij 3 sterren omdat het verhaal goed in elkaar zit. Echter is het spanningsniveau voor mij te laag. De muziek was wel goed bij de film gekozen. Bij vrolijke stukjes had je echt het mee swing idee en bij verdrietige stukjes was de muziek ook verdrietig. 

 4. Recensie van Thantrias

  Een oorlogsdrama zonder echte oorlog, een film die zeker een tikkeltje anders is dan de afgelopen uitgekomen oorlogsfilms en dat is erg fijn. Het is tot in detail zeer goed uitgewerkt: van de kunst aan de muur tot het bloemetjesbehang met scheuren in de woonkamers.

  Er zit een verhaal in, maar deze had nog wel wat meer echte drama mogen bevatten. Het is makkelijk te volgen, maar blijft wel een beetje op een laag pitje zonder echte hoogtepunten. Dat maakt het een beetje een platonische film. Er komt wel wat humor in de film voor, maar ook dat is niet echt om voor te juichen.

  De acteurs daar in tegen zijn zeer goed gekozen: acteren dat je acteert, dat blijft toch een kunst op zich. De muziek is ook typisch uit die tijd en dat kijkt wel fijn.