Recensies Pirates of the Caribbean Salazar's Revenge

actie / avontuur / komedie - Vanaf 12 jaar

Pirates

Johnny Depp keert terug als de iconische, roekeloze antiheld Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. In dit nieuwe avontuur krijgt Jack Sparrow te maken met zijn aartsvijand kapitein Salazar (Javier Bardem). Als alle spookzeelieden onder leiding van Salazar ontsnappen aan de Devil’s Triangle hebben ze maar één missie: alle piraten doden, Jack in het bijzonder. De enige hoop op overleving ligt voor Jack in het legendarische Trident van Poseidon. Om die te vinden moet hij een alliantie vormen met Carina Smyth (Kaya Scodelario), de briljante en beeldschone astronoom en Henry (Brenton Thwaites), een eigenwijze jonge zeeman verbonden aan de Koninklijke Marine. Aan het roer van zijn bedroevend kleine en haveloze schip probeert Jack zijn leven te redden door uit handen te blijven van zijn meest geduchte en kwaadaardige aartsvijand. 

Onderstaand de recensies op Recensies Pirates of the Caribbean Salazar's Revenge

 1. Recensie van Manon1991

  De film Pirates of the caribbean: Salazar's revenge is een vervolg maar ook een heel nieuw avonduur.

  Het heeft veel humor en maakt het erg aangenaam om naar te kijken.

  De film neemt je een stukje mee terug in de tijd en dan zie je hoe Kaptein Jack Sparrow ontstaat.

  Het neemt je helemaal mee in het verhaal en houd je goed scherp door de spannende actie die er in zit.

  De kleding past helemaal bij de film en maakt de film ook mooi af.

  Er komen veel dezelfde mensen in terug en dat maakt de film vertrouwd en fijn om naar te kijken.

  De muziek maakt de film helemaal af en als je het muziekje hoort denk je meteen aan de pirates of the caribbean.

  Toch blijf ik bij mijn mening dat het zonder Johnny Depp geen pirates of the caribbean is.

  Hij maakt de film zoals hij is.

 2. Recensie van charly

  Als je net als ik vanaf deel 1 fan bent van ‘de pirates’ films, dan hoort deze er ook zeker bij. Ik was een beetje sceptisch, maar vrijwel meteen was dat gevoel volledig weggevaagd toen ik die vertrouwde Jack Sparrow zag

  Je zit er dus meteen lekker in. Het heerlijke gesukkel van Jack Sparrow neemt je weer mee in die heerlijke flow. Johnny Depp is weer perfect in zijn rol van Jack gekropen. Je hoeft gewoon niet teveel na te denken of te twijfelen bij de films van de Pirates. Je wordt heerlijk meegenomen. En wederom komt dat ook zeker door de muziek en de prachtige make-up/grime en fantastische special effects. Ook de nodige dosis humor komt weer voorbij die je gewend bent. En dat is nou juist net de kracht van de film.

  Dit keer een aantal nieuwe personages die toch een soort rode draad volgen die je pas begrijpt als je de andere delen hebt gezien. Mocht je de andere delen niet gezien hebben, zal dat zeker niet hinderlijk zijn. Want de film heeft een kop en een staart. En als kleine verrassing element, zien we dit keer Paul McCartney als piraat. Net als de leuke verrassing destijds in deel 3 met Keith Richards.

  Blijf tot zeker na de lange aftiteling zitten, want je krijgt een kleine verrassing te zien, die misschien zal leiden naar deel 6? Ik verheug mij er nu al op.

 3. Recensie van fvo

  Hilarisch!! Dat is in één woord samengevat wat deze film is. Geen twijfel of het nieuwe avontuur van Jack Sparrow een saai en uitgekauwd vervolg is van de voorgaande delen. Dat is het zeker niet!

  Walt Disney is er weer in geslaagd een komisch en onderhoudend vervolg te maken met Johnny Depp alias Jack Sparrow in de hoofdrol.

  Alhoewel het nogal serieus begint wordt daarna snel het ene na het andere avontuur op spectaculaire wijze aan elkaar verbonden. De special effects zijn geweldig en daar draagt het 3-D effect natuurlijk een steentje aan bij.

  Vooral kapitein Salazar (een gave rol van Xavier Bardem) en zijn bemanning wordt op een geweldige wijze gepresenteerd. Gekoppeld aan de geluidseffecten zit je soms te trillen in je stoel. Of komt dat van het lachen elke keer als Jack Sparrow met zijn dikke tong een droge opmerking maakt. Vervelen doe je je in deze film in ieder geval geen moment.

  Is er dan verder niks op de film aan te merken? Jawel. De rol van de “echte” heks in de film lijkt nogal gezocht en draagt niet echt bij aan het verhaal. En ook de muziek is wat minder spectaculair. Daar had wel wat meer variatie in mogen zitten.

  Het einde van de film is natuurlijk eind goed al goed zoals je mag verwachten van dit genre films.

  En voor de echte liefhebbers die zich afvragen of er nog een vervolg komt die moeten blijven zitten tot de aftiteling doorlopen is……

  Al met al een echte zomeravond film die vier sterren waard is.

 4. Recensie van BIGED

  Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge: Verwachtingsvol werd er uitgekeken naar de vervolg film deel 5 in de filmreeks van onze zeeheld Jack Sparrow. Ik moet bekennen dat ik de voorgaande delen fragmentarisch op mijn netvlies heb staan, met uitzondering van de eerste film.

  Het plot gaat over het oplossen van de vloek van dode zeelieden. Maar het verhaal begint met een typische introductie en achtervolging van onze held. Het verhaal krijgt niet echt de diepte die je zou verwachten. Het is een aaneenschakeling van gebeurtenissen waarbij de karakter te weinig diepgang krijgen.

  Jack Sparrow lijkt de haarlemmerolie die het verhaal bij elkaar houd, zijn accent, soms voorspelbare humor en dronkenschap zijn niet veel nieuws onder de zon. Hij wordt dus regelmatig uit benauwde situaties gered en weet op het juiste moment op de juiste plek te zijn.

  De film is in 3D geweldig gevisualiseerd en met computeranimaties opgebouwd. Wat dat betreft is dit deel waarschijnlijk de overtreffende trap. De film duur ruim 2 uur wat naar mijn idee best iets korter had gemogen. De echte Pirates fans schop ik hiermee vast tegen het been denk ik.

  Dan kan ik zeker deze groep aanraden op ECHT te blijven zitten tot na de volledige aftiteling (waar geen einde aan blijkt te komen), deze film zal zeker in de top 10 van duurste film ooit komen gezien de hoeveelheid aan cast en crew. Maar het is al vaker aangetoond dat het eerste deel het beste is en dat geldt ook voor de Pirates of the Caribbean cyclus.