Recensies Baywatch

actie / komedie - Vanaf 12 jaar

Baywatch

Het belooft een hete zomer te worden met Baywatch. In de nieuwe actie-komedie Baywatch (geïnspireerd op de wereldberoemde tv-serie) wordt de ervaren strandwacht Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) gedwongen om samen te werken met de nieuwe rekruut Matt Brody (Zac Efron). Wanneer ze op het spoor komen van een crimineel complot wordt het voortbestaan van hun strand in gevaar gebracht. Samen gaan ze de strijd aan wat leidt tot hilarische situaties.

Onderstaand de recensies op Recensies Baywatch

 1. Recensie van Ferdinand

  Baywatch
  Gebaseerd, geïnspireerd, dan wel een persiflage op de gelijknamige tv serie uit de jaren negentig, helemaal duidelijk wordt het gedurende de film ‘Baywatch’ niet.

  De doelgroep voor deze film -jongeren- is daarentegen wel duidelijk, met namen als spierbundel Dwayne -The Rock- Johnson (Fast & Furious, The Scorpion King), Zac Efron (de ‘hunk’ uit High School Musical), Pryanka Chopra (ex miss world) en Kelly Rohrbach (ex model).

  Met bovengenoemde namen weet je wat je kan verwachten; actie, humor, een simpel verhaal en veel -deels- ontblote bovenlijven en wat niet (diepgang in het verhaal, sterke dialogen en begin maart ’18 de nodige Oscars).

  Om met het eerste te beginnen, actie is er. Meer en betere actie dan in ‘het origineel’. Humor is er ook voldoende. Heel af en toe subtiel, soms gênant, maar meestal genadeloos plat. Het verhaal is simplistisch voorspelbaar. Waarbij het deel voor de pauze af en toe wat tenenkrommend Amerikaans is, daar ontstaat in het deel na de pauze een aanstekelijke chemie tussen de hoofdrolspelers en beginnen de grappen te werken.

  En over die ontblote bovenlijven, toegegeven, het zijn mooie, gespierde acteurs en beeldschone actrices.

  Drie sterren voor Baywatch. Nogmaals, ze zullen er niet het felbegeerde beeldje mee winnen, maar na bijna twee uur heb je wel gegarandeerd een lach op je gezicht!

 2. Recensie van yvonne bijl hooijer

  Net zomin als een diepgaand verhaal een garantie is voor een steengoede film, geldt dit andersom voor een heel slap verhaal. Dit hoeft namelijk niet per definitie te betekenen dat het een heel slechte film is. Dit is zonder meer het geval voor deze nieuwste versie van Baywatch.

  Het plot is enorm vlak en bij tijd en wijle enorm voorspelbaar. De platvloerse scènes (piemels, borsten, braaksel en seksueel getinte grappen) zijn niet wat we gewend zijn van de oorspronkelijke serie uit de jaren '90, waar de hele familie voor thuis bleef. Dit maakt het geheel meer een parodie geworden, dan een remake van Baywatch.

  Het is af en toe best een beetje wennen om Dwayne Johnson als Mitch Buchannon in actie te zien. Datzelfde geldt voor Charlotte Mckinney als C.J. Parker. Rollen die in de tv-serie vertolkt werden door David Hasselhoff en Pamela Anderson. Leuk was het dat deze twee coryfeeën ook hun opwachting maakten in deze film. Al was het maar voor 3/4 seconde.

  Kortom: als je van dit soort humor houdt en graag kijkt naar goedgevormde lijven en mooie koppies dan heb je de avond van je leven!

 3. Recensie van HMH86

  Het is een komische film met een behoorlijk zwak verhaal.

  Het ontbreekt deze film niet aan mooie mannen en vrouwen. De oude Baywatch sterren die voorbij komen zorgen voor behoorlijk wat hilariteit.

  Zac Efron doet heel hard zijn best en komt aardig uit de verf. Dwayne Johnson is de muscle die de criminelen wel eens te grazen zal nemen. Daar heeft hij echter wel zijn mede strandwachten voor nodig. Jon Bass is als Ronnie Greenbaum een hele leuke toevoeging die je zeker zal doen lachen.

  Het is absoluut geen diepgaand verhaal en de humor is vooral heel flauw en plat. Toch is het erg lachwekkend en dat waren de andere bioscoop bezoekers zo te horen wel met me eens.

  Priyanka Chopra is zeer overtuigend als Victoria Leeds. Een vrouwelijke crimineel maakt de film wat interessanter.

  Als je met niet al te hoge verwachtingen naar deze film gaat is het best vermakelijk.

 4. Recensie van Thantrias

  Baywatch in een nieuw jasje, dat is waarschijnlijk de beste omschrijving van de film. Evenals de oude televisieseries, bevat ook deze erg veel platte, Amerikaanse humor en bevat het een grote hoeveelheid schaars geklede dames en heren. De plat seksistische humor moet je van houden, maar met het verstand op nul is de film erg leuk om te zien. Het bevat daarnaast ook een goed verhaal en het is makkelijk om te volgen.

  Het bevat nogal wat special effects die niet allemaal even mooi zijn, maar het ergert de kijker niet en doet gelukkig niks af aan de film. De muziek past ook erg goed bij deze platte film en bevat vrijwel alle voorspelbare en kleffe liedjes van nu, maar ook een aantal van vroeger.

  Andere acteurs, maar toch eenzelfde lijn aan persoonlijkheden en zeer goed gecast. Zac Efron en Dwayne Johnson zijn geweldige tegenpolen en leuk om in de film terug te zien. Zelfs een paar oude bekende gezichten komen terug in de film, wat toch wel een leuke de-ja-vu geeft naar de oude televisieseries.