Recensies 2:22

thriller - Vanaf 12 jaar

2:22

Michiel Huisman speelt in deze spannende thriller de rol van luchtverkeersleider Dylan. Zijn leven ontspoort wanneer hij gevangen raakt in een patroon van gebeurtenissen die elke dag op exact dezelfde manier lijken plaats te vinden en steeds eindigen op hetzelfde tijdstip; ’s middags om 2:22. Om het leven van zijn grote liefde te redden, zal Dylan het lot moeten tarten en de tijd onder controle moeten krijgen. 

Onderstaand de recensies op Recensies 2:22

 1. Recensie van gradsje

  2:22 Een thriller volgens de filmladder en de bioscoop. Een goede actiefilm is meer op zijn plaats. De film heeft een goede verhaal lijn en word naarmate de film vordert steeds spannender. Het begin is een ontdekking van een luchtvaart controlecentrum leider die zijn werk super goed doet. Maar om 2:22 gebeurd er iets vreemds en zet hij het spel van veel mensen op het spel. 

  Dan begint het verhaal pas echt. Waarom gebeurde dit, wat gaat er gebeuren en wat gaat hij er mee doen. Liefde, verdriet, actie en humor. Alles zit in deze film. Alles voor een leuke actiefilm. Thriller is niet de juiste omschrijving voor de film. 

  De opbouw van de film is goed. De spanning word naarmate de film duurt hoger en hoger. En het slot is net niet wat je van deze film verwacht. Een leuke film voor een avondje uit. Maar verwacht niet veel actie of schrikscenes wat je bij een thriller zou verwachten. 

 2. Recensie van druivin

  2:22 een intrigerende film over de sterren voorspellingen en het lot. Een film die je vanaf het begin tot eind meesleept in een verhaal over patronen, en vaste dingen die elke keer gebeuren op het tijdstip 2:22. Hoe zit het nou wie is wie en waarom gebeurt dit. Dit zijn dingen die je je de gehele film afvraagt. En de oplossing krijg je pas op het eind zoals het hoort. Een goed opgebouwde film met een goed verhaal en een goed plot.

  Michiel huisman speelt de hoofdrol in deze goede film, en die speelt dit dan ook vol overgave. Hoe hij zijn emoties projecteert op het doek is waanzinnig goed. Je leeft geheel met hem mee in al zijn wanhoop en zoektochten. Ook zijn tegenspeelster is voor deze film zeer goed uitgekozen en passen beide perfect in deze film.

  Op voorhand denk je dat de film lijkt op The butterfly effect of zelfs Final destination maar dit blijkt gelukkig niet het geval te zijn. Door de goede wendingen in de film merk je toch al snel dat deze film uniek is in zijn soort. Natuurlijk hebben we wel films gehad die over patronen gingen en voorspellingen maar niet een zoals deze. Deze heeft wendingen die je niet aan ziet komen en die we nog niet eerder hebben gehad dus gelukkig vrij uniek.

  De film geeft je mooie beelden van New York vanuit de lucht en vanaf de grond hierdoor waan je je ook echt daar. Ook de special effects van het auto ongeluk en de incidenten om 2:22 zijn zeer mooi en realistisch in beeld gebracht.

  Het beetje muziek wat in de film zat paste er goed bij vooral alle geluidseffecten van Grand Central Station zijn super goed gedaan. De film heeft alle emoties wel in zich zitten en je voelt ze ook allemaal alsof jij daar staat. Super mooi gedaan. Ik raad deze film zeker aan om te gaan kijken. Hoewel ik hem niet zou betitelen als Thriller want hier heeft hij niet veel van weg het is meer een drama/mysterie. Maar des al niet te min wel een zeer goede film met spanning en sensatie.

 3. Recensie van BIGED

  2:22: Op de trailer afgaand zou je een typische Amerikaanse (actie) thriller verwachten, echter het verhaal komt langzaam op gang en het onverklaarbare wordt herhaaldelijk geschetst. Het plot krijgt een beetje een romantische wending of de ware liefde die “onze” hoofdrolspeler, zo mogen Michiel Huisman toch wel noemen, overkomt.

  De spanning wordt niet echt opgebouwd zoals je in een thriller verwacht. Daarbij kabbelt de film eigenlijk een beetje door. Dit is waarschijnlijk het verschil tussen een Amerikaanse en Australische thriller. Dit bepaald dus ook het einde van de film wat niet overtuigend is.

  Je wordt als kijker wel meegenomen in het mysterieuze maar het ontbreekt aan echte thriller aspecten. Dit is jammer er had waarschijnlijk veel meer in gezeten. De chemie tussen de hoofdrolspelers is ook niet optimaal de karakters en hun voorbestemdheid blijven te veel onderbelicht.

  Blijkt toch maar weer dat poseren een andere tak van sport is dan acteren. Michiel had natuurlijk ook alleen maar een paar bijrolletjes gedaan op het witte doek. Voor de vrouwelijke filmkijkers maakt dit allemaal waarschijnlijk niet uit zij hebben zich goed vermaakt met onze aankomende Hollywood-ster van de Lage Landen schitterend op het grote doek.

 4. Recensie van Jorien

  2.22 is een film met een liefdesverhaal. De film heeft een originele verhaallijn maar ik vond het geheel wel rommelig. De dialogen vond ik soms vreemd en het was alsof er stukken uit de film ontbraken. Het verhaal is wel te begrijpen maar de opbouw naar het einde toe vond ik tegenvallen.
  Het genre thriller vindt ik niet goed aansluiten bij 2.22 . Het zou beter weggezet kunnen worden onder het genre drama/fantasy. De muziekscenes zijn wel mooi in de film verwerkt en is zeer passend. De visuele effecten/beelden zien er fraai uit, bijvoorbeeld de scenes waarin een balletshow en een hologram worden getoond. 
  Ik was zeker geboeid om de film tot het einde te bekijken maar niet omdat ik het een goed verhaal vond. Verder is het echter niet een hele spannende film met een sterk verhaal wat ik in eerste instantie wel had verwacht.