Recensies Valerian and the city of a thousand planets

actie / avontuur / sciencefiction - Vanaf 12 jaar

VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS
In de 28ste eeuw zijn speciale agenten Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha – een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de ‘Stad van Duizend Planeten’. In een race tegen de klok moeten Valerian en Laureline deze verwoestende bedreiging identificeren om zo niet alleen Alpha, maar de toekomst van het hele universum veilig te stellen. 

Onderstaand de recensies op Recensies Valerian and the city of a thousand planets

 1. Recensie van yvonne bijl hooijer

  Het verhaal van "Valerian and the City of a Thousand Planets is gebaseerd op een Franse stripreeks genaamd "Valérian et Laureline". Regisseur Luc Besson heeft de hoofdpersonages in een nieuwe Sciencefiction verhaallijn gegoten, waarbij hij eveneens toont over een grote dosis fantasie te beschikken. Et Voilà! Een verrassende space-epos is een feit. 

  De intro van de film is veelbelovend. Ondersteund door muziek van David Bowie (Major Tom) worden de gebeurtenissen in de kosmos in een chronologisch versneld tempo aan de kijker voorgeschoteld. Waarna het verhaal zich onmiddellijk ontvouwt. Eerlijk gezegd raakt het doel van het hele gebeuren een beetje op de achtergrond door de hoeveelheid aan visuele aspecten. De ene na de andere scène bubbelt voor je gezichtsveld langs. De ene keer een lieflijk paradijs, dan weer een donkere onderwereld. Gekke en bizarre wezens, de nodige technologische snufjes, humor en een vleugje romantiek. Het komt er allemaal in voor. En dat is heel veel voor één film. 

  Hij duurt dan ook niet voor niets 2 uur en 17 minuten. Een lange zit die een SF/fantasyliefhebber vast en zeker kan waarderen.

 2. Recensie van Samdegeus

  Sciencefiction van de bovenste plank. Je komt ogen te kort! Wat een visueel spektakel. Ruim twee uur lang worden er geweldige special effects voorgeschoteld. Onvoorstelbaar wat er met de huidige technieken mogelijk is. Niets is te gek. Dat mag je ook wel verwachten met een budget van 200 miljoen euro! 

  De hoofdrolspelers Cara Delevingne en Dane deHaan spelen prima rollen in het wat eenvoudige verhaal. Het optreden van zangeres Rihanna als buitenaardse danseres is een van de visuele hoogte punten. 

  Best een plezierige film en zeker de moeite waard om te gaan kijken in 3D, vooral door de waanzinnige details! De logica is soms ver te zoeken, maar liefhebbers van het SF-genre zullen deze film zeker kunnen waarderen.

 3. Recensie van HMH86

  Een onsamenhangend chaotisch verhaal zonder echte diepgang. Er gebeurd enorm veel waardoor het niet altijd even goed te volgen is. In het eerste gedeelte van de film gebeurt er veel maar het duurt lang voor het verhaal zich ontwikkeld. 

  Meeleven met 'Valerian' gespeelt door Dane DeHaan lukt niet echt. Cara Delevingne daarin tegen zet een overtuigende, humoristische en krachtige 'Laureline' neer. Rihanna's dans scene als ruimtewezen ' Bubble' die continue van gedaante verwisseld is erg fascinerend.

  Tussen alle regelmatig hysterisch vormgegeven ruimtewezens zijn de voormalige bewoners van de planeet Mul meer menselijk en mooier vormgegeven en wekken sympathie op maar doen ook wel erg denken aan de film 'Avatar'. 

  Aan het eind zou je meer spektakel verwachten dan dat je uiteindelijk voor krijgt. Na al gebruik van de vele special effect verwacht je dat er aan het eind nog een schepje bovenop wordt gedaan.
  voor de liefhebber van het sci-fi genre is het wel een leuke film met ongelofelijk mooie special effects. Hieraan is te zien dat de film 200 miljoen heeft gekost.

 4. Recensie van Thantrias

  Valerian is een middelmatige sci-fi film met een gouden randje. Er zit een klein verhaal in, al is het niet erg aangrijpend en ook niet heel erg belangrijk. Maar de special effects en de aandacht die er gegeven is aan de verschillende talen per soort en de uiterlijke kenmerken is in deze film wel ontzettend goed. Zelfs wanneer je er niks van snapt kun je het nog goed volgen. Van de typische vissen in een robotpak tot 2017's meest sexy aliens van de planeet Mül, alles is tot in de puntjes uitgedacht en aangekleed.

  Als je geen fan bent van Rihanna, wees dan vooral niet te huiverig. De paar minuten dat ze in de film voor komt zijn niet echt overheersend en ook al zou je het niet achter haar zoeken: haar prestaties als actrice mogen er best zijn. Het is zelfs jammer dat ze niet meer met het personage doen die ze speelt. Daar had wat meer diepgang in kunnen zitten. 

  De muziek is helaas niet echt om warm van te worden, als is het ook niet heel hinderlijk. De muziek door de film heen is niet altijd even pakkend en had meer aandacht aan besteedt kunnen worden. De muziek bij Rihanna en de verschillende typjes is wel leuk om te zien, maar nog steeds niet heel bijzonder.