Recensies Logan Lucky

komedie / actie - Vanaf 12 jaar

Logan Lucky

Regisseur Steven Soderbergh komt na ‘Ocean’s Eleven, Twelve & Thirteen’ en ‘Magic Mike’ met de misdaadkomedie LOGAN LUCKY. Zijn nieuwe actiefilm vertelt het verhaal van de broers Jimmy (Channing Tatum) en Clyde Logan (Adam Driver) die een plan bedenken om een overval te plegen tijdens de legendarische Coca Cola Cup NASCAR-race. Daarvoor schakelen ze de hulp in van de platinablonde kluiskraker Joe Bang (Daniel Craig). Het enige probleem is dat hij nog achter de tralies zit. Wat volgt is een spectaculaire ontsnapping uit de gevangenis en een krankzinnige poging om er met de buit vandoor te gaan. Dit alles gebeurt met een hilarisch 'Southern'-accent en ronkende motoren op de achtergrond. 

Onderstaand de recensies op Recensies Logan Lucky

 1. Recensie van Marita Jose

  Een mooie film die niet over de top "grappig" is, maar gewoon goed.

   In het begin weet je niet welke wending het op gaat, maar al verder in het verhaal heb je het idee te weten hoe het verhaal gaat lopen.Je denkt dat er details vergeten zijn, maar er zit een aardige twist in het verhaal. Het is niet een heel diep en " zwaar " verhaal maar juist wat luchtig en dat maakt het leuk om naar te kijken.

  De muziek past goed bij de film.

  De personages hebben allemaal een duidelijk karakter en dat maakt het ook leuk. Danniel Craig als Joe Bang die een stoere patser is....

  Misschien doen sommige scenes wat kneuterig aan, maar dit doet geen afbreuk aan het geheel.

  Er zitten grappige stukjes in en er zit een mooi verhaal in. Al met al echt een aanbeveling voor een leuke avond.

 2. Recensie van Ferdinand

  Logan Lucky
  Net als de films in zijn Oceans reeks (11, 12, 13) is het regisseur Steven Soderbergh gelukt om een groot aantal bekende Hollywood sterren met zichtbaar plezier te laten spelen in zijn nieuwe komedie.

  Zo zien we in de hoofdrollen -verrassend- Daniel Craig (James Bond…), Channing Tatum (White house down, Magic Mike XXL), Riley Keough (Magic Mike), Adam Driver, maar ook rolletjes voor Katie Holmes (ex van…) en Hilary Swank (2 Oscars).

  Al met al is Logan Lucky een humoristische film geworden rondom de twee broers Logan die niet al te veel geluk kennen in hun leven, de èèn mist zijn hand, de ander loopt mank en is net werkloos. Ze worden bijgestaan door de niet al te snuggere broertjes Bang. Kortom een film met absolute antihelden die het onmogelijke willen doen: de kluis kraken tijdens de Nascar races. De sfeer van de races en alles wat daarmee samenhangt (muziek van John Denver, vette zuidelijke Amerikaanse accenten, het patriottisme) wordt goed neergezet. En verdorie, geleidelijk aan krijg je sympathie voor deze antihelden.

  Drie sterren voor Logan Lucky. Fijn om eens een komedie te zien die het niet moet hebben van seksistische of hele platvloerse grappen. Niet dat het allemaal hele verfijnde grappen zijn. Niet voor niets zegt aan het einde van de film èèn van de hoofdrolspelers ´dat was veel denkwerk voor een Logan´.

 3. Recensie van HMH86

  Het verhaal is niet heel spannend maar wel onderhoudend.

  In eerste instantie lijken de broertjes Logan en consorten nogal amateuristisch te werk te gaan maar later blijkt de vork toch iets anders in de steel te zitten.

  Er is een goed blik acteurs open getrokken. Het is een verademing om Channing Tatum nu eens in een ander soort rol te zien dan we gewend zijn. Hij laat zien dat hij meer dan alleen een mooiboy is. Ook Daniel Graig is zeer overtuigend en geeft een visite kaartje af. Hillary Swank en Seth McFarlane hebben een kleine rol in deze film en leveren een leuke bijdrage.

  De film speelt zich af in de zuidelijke staten van de Verenigde Staten en dan kan de country muziek natuurlijk niet ontbreken. Dit is een aangename toevoeging.

  De regisseur Steven Soderbergh heeft Magic Mike en de Oceans Trilogy geregisseerd. Ook was hij verantwoordelijk voor de regie van de TV serie The Knick die ook zeker het kijken waard is.

  Het is een leuke comedy met een goede timing die fijn wegkijkt.

 4. Recensie van charly

  De film bied heerlijke vermaak en straalt lol uit.

  Het heerlijke geklungel van de Logan jongens met hun zuidelijke accenten, typische West Viginia’s uiterlijk en de muziek van o.a John Denver, geeft een bepaald sfeertje wat erg aangenaam is.

  Je kan duidelijk zien dat de cast zich prima vermaakt heeft. In alles stralen ze dat uit. Vooral Daniel Craig die Joe speelt, hij heeft mij erg verast. De bekende personage die wij gewend zijn van hem als meneer Bond staat dit keer lijnrecht tegenover karakter Joe. En daarmee laat hij zijn veelzijdigheid zien van zijn acteer talent. Ik heb daar erg van genoten. 

  Zo ook Channing tatum, die normaal gesproken op mij overkomt als de hunk met zn dans talent, zet hier een totaal andere personage neer. Eigenlijk ook het tegenovergestelde van wat wij gewend zijn van hem.

  Wel ben ik van mening dat aan het eind van de film, gelukkig de ongeloofwaardigheid van het geklungel wordt rechtgetrokken door Jimmy (Channing Tatum). Hierdoor kreeg de film net dat stukje geloofwaardigheid terug.