Recensies American Made

thriller - Vanaf 12 jaar

American Made

American Made is gebaseerd op de bizarre en waargebeurde belevenissen van Barry Seale (Tom Cruise), een ritselaar en piloot die onverwachts door de CIA gerecruteerd wordt om één van de grootste geheime operaties in de Amerikaanse geschiedenis uit te voeren.

Verder met o.a.: Domhnall Gleeson, Sarah Wright, E. Roger Mitchell, Jesse Plemons, Lola Kirke, Alejandro Edda, Benito Martinez, Caleb Landry Jones en Jayma Mays. Geregisseerd door Doug Liman (Edge of Tomorrow).

Onderstaand de recensies op Recensies American Made

 1. Recensie van ria koekoek

  Een waar gebeurt verhaal.Tom Cruise speelt een geweldige indrukwekkende rol.

  Het ene moment zit je in een gezinsleven en dan is hij met andere zaken bezig.Van een gewone baan naar de criminaliteit,waar hij van alles beleeft.Wapens drugs en geld spelen een belangrijke rol in zijn leven , maar zorgt ook voor veel lastige momenten.

  De muziek is wat matig bij sommige scene's  en niet echt passend,terwijl bij  andere scene's  de muziek erg goed gekozen is. Erg verschillend.

  Er zat erg veel humor en aktie  in de film.Maar het genre Thriller kan ik me niet in vinden.Er gebeuren geen schokkende dingen.

  Leeftijd categorie van 12 jaar is een prima leeftijd ,er word wel geweld en grove  taal gebruikt dus niet geschikt voor jongeren.

  Het einde was enigzins  voorspelbaar al zijn er vraagtekens of dit echt het einde is..

  Hele mooie actie/humor film die echt de moeite waard is om te gaan kijken 

 2. Recensie van yvonne bijl hooijer

  The Sky is The Limit!

  Dat gaat letterlijk en figuurlijk op voor Barry Seal (Tom Cruise), die zich als ervaren piloot in de kijker vliegt bij louche drugs-, wapen-, en mensensmokkelaars. Deze rol past Cruise als een perfect zittende jas, daar hij bekend is geworden van soortgelijke films als Top Gun en Mission Impossible. Met zijn charmante lachje en ondeugende kop lijken de jaren totaal geen vat te krijgen op deze Amerikaanse acteur. Hij is hiermee perfect gecast voor deze rol. 

  Seal belandt door zijn naïviteit en impulsiviteit in de ene na de andere onwaarschijnlijke situatie. Het feit dat de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal maakt het geheel nog onwaarschijnlijker en daarmee eigenlijk nog prettiger om naar te kijken.

  De film speelt zich af tijdens de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw, waarbij de Iran-Contra Affaire en de Koude Oorlog van grote invloed waren op de Amerikaanse geschiedenis. Een stukje herkenbaarheid terug in de tijd qua mode- en stijlinvloeden is erg mooi in beeld gebracht. Puntkragen, leren klettervestjes, fantastische Amerikaanse auto's, inclusief de schrootjes op het plafond en zit-leefkuil ruimte in de kamer die destijds zo hip waren. 

  Deze film is een echte aanrader. Goede acteurs! Actie! Humor!

 3. Recensie van Samdegeus

  Onwaarschijnlijk fascinerend verhaal. Al is maar de helft waar gebeurd, dan nog is het niet voor te stellen dat een man (Barry Seal, knap gespeeld door Tom Cruise) zo'n bijzondere rol in de geschiedenis heeft gespeeld. 

  Een adembenemend relaas van gebeurtenissen die zich afgespeeld zouden hebben in de jaren 70 en 80. Van CIA, naar Colombiaanse maffia. Van Noriega naar het Witte huis. Knap hoe de regisseur het verhaal weet te vertellen, zonder dat je als kijker de draad kwijt raakt. 

  Het verhaal verloopt vlot en met de nodige humor. De spectaculaire acties met vliegtuigen worden afgewisseld met rustige familiegebeurtenissen rondom de familie Seal. De film wordt ondersteund door passende muziek uit de jaren 80.

  Er komt weliswaar geweld voor in de film, maar heel heftig wordt dat niet in beeld gebracht en dat maakt de film voor een brede doelgroep geschikt. Zeker de moeite waard om naar deze film toe te gaan!