Recensies Mother!

Thriller - Vanaf 16 jaar

Thriller

De nieuwe film van regisseur Darren Aronofsky (Requim for a Dream, Noah, Black Swan) met o.a. Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Domhnall Gleeson, Michelle Pfeiffer en Brian Gleeson. 

Onderstaand de recensies op Recensies Mother!

 1. Recensie van Manon1991

  De film Mother! word de hele film via haar point off view gefilmd.

  Ik dacht omdat het bekende en goeie acteurd waren het wel een mooie film zou worden maar ik vind het een dikke flop.

  Ze spelen hun rol wel erg goed.

  Sommige dingen waren totaal niet realistisch wat de film vaag werd.

  Ik vond het een beetje rommelig over komen door de meerdere personen die er in kwamen.

  Het riep bij mij veel irritatie op, hoe het allemaal ging.

  Er zat niet echt muziek bij de film.

  Het speelt zich wel af in een heel mooi afgelegen huis.

  De kleding en de aankleding van het huis paste goed bij de film.

  Ik zou de film niet aanraden.

  Het heeft een ook vaag einde. 

 2. Recensie van Thantrias

  Wie een beetje belezen is in de Bijbel, zal vrijwel meteen herkennen weke link er deze film gelegd wordt. Toch, is de film in het begin ook erg conventioneel, al zal dat zeker niet lang duren. De eerste helft van deze psychologische thriller-horror is dan ook van een zeer hoog niveau. Helaas is het verhaal niet makkelijk te volgen en raak je gemakkelijk de draad kwijt. Tijdens de bevalling van de vrouw (de personages hebben geen namen), net voor het slotstuk, heb je dan ook al gauw het idee naar een slechte verfilming van het welbekende Project X te kijken, om vervolgens te eindigen in een onvoorspelbaar en lichtelijk misselijkmakend satanistisch offerfeest te eindigen.
  Zoals in veel recensies te lezen valt, is het dus niet voor niks 'geen film voor iedereen'. Zelfs als fervent horrorliefhebber zit je in het slotstuk met een brok in je keel en dat is niet, omdat het zo emotioneel is. Een typisch staaltje werk van producent Darren Aronofsky, die graag het boekje te buiten gaat.

  Zoals altijd is Jennifer Lawrence perfect gekozen voor haar rol, die in deze film het verhaal vertolkt van de vrouw die haar man liefheeft maar haar liefde onbeantwoord lijkt. Haar man wordt gespeelt door Javier Bardemen het vreemde stel waarmee het vredige stulpje bruut wordt verstoord wordt vertolkt door Ed Harris en Michelle Pfeiffer.

  De muziek en special effects zijn erg hoogstaand en goed gekozen, wat zeker bijdraagt aan het niveau van de film. Desondanks helpt het niet om het verhaal bij te houden en de miniscule hints goed op te vangen. Al met al een leuke film met een knaller van een eerste helft, maar als er meer aandacht was besteedt aan het opbouwen van het verhaal tot in detail, had er meer uit gehaald kunnen worden.

 3. Recensie van Ferdinand

  mother!
  Wat een bizarre film is mother!

  mother! begint als een vredige droom. Een verliefd stelletje in een prachtig oud houten huis. Hij dichter (Javier Bardem; Oscar voor zijn rol in ‘No country for old men’) en zij -mother!- (Jennifer Lawrence; 4 Oscar nominaties, waarvan 1x gewonnen met ‘Silver linings playbook’) de klusjesvrouw.

  Maar na de eerste onaangekondigde gast in het huis volgen er meer gasten en langzamerhand zie je mother! de grip verliezen op haar idyllische leventje en verandert haar droomleven in een nachtmerrie. Je kent die dromen wel, wanneer je telkens te laat bent en je van de ene nare verrassing in de andere valt. Een voortdenderende rollercoaster die steeds sneller en helser wordt en vooral maar niet wil stoppen.

  Tot zover is er niets mis met mother!. Maar na de pauze gunt de film je geen moment rust meer. De rollercoaster kan nog veel harder en vooral veel bizarder. Heel af en toe heb je nog tijd om je een split second af te vragen ‘waarom’? WAAROM?

  Het bijzondere aan de film is dat Jennifer Lawrence nagenoeg de hele film in beeld is. Dat maakt de kijkervaring erg intens. En hoe bizar ook, over het einde is nagedacht.

  Drie sterren. Maar de film had net zo goed 1 ster of 5 sterren kunnen krijgen. Bizar. Een ronduit bizarre film. Kijken, over je heen laten komen, maar vooral niet teveel over nadenken !

 4. Recensie van fvo

  Een film met twee gezichten. Omdat de film als psychologische thriller en horror film wordt neergezet kom je al met een gezonde voorspanning de zaal binnen. In het deel voor de pauze voel je de spanning ook verder opbouwen. Het camerawerk is opmerkelijk want deze is de gehele film grotendeels gericht op de hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence (oscarwinnares van 2013 voor de hoofdrol in Silver Linings Playbook).

  De manier van filmen maakt het intiem en beklemmend tegelijk. Dat maakt ook dat de spanning stijgt naarmate de film vordert.

  Javier Bardem, die haar partner in de film speelt, is wat dat betreft ook geknipt om een duister, ondoorgrondelijk personage te spelen.

  Onaangekondigde gasten zorgen vervolgens voor allerlei verwikkelingen die maken dat je steeds meer de film ingetrokken wordt. Je gaat zelfs plaatsvervangend boos worden op wat die gasten voor streken uithalen.

  Het geheel maakt dat de verwachtingen voor een flink portie horror en schrikeffecten in de 2e helft hoog zijn.

  Echter, niets is minder waar. Wat er na de pauze op je afkomt is onbegrijpelijk en ongeloofwaardig. Alsof je je vergist hebt in de zaal en naar een andere film zit te kijken.

  De spanning ebt weg en maakt plaats voor verbazing. Verbazing over hoe je de spannende opbouw van deel 1 teniet kunt doen met een vervolg en een finale waar geen touw aan vast te knopen valt. En dat is jammer want er had echt meer ingezeten.

  Schrijver en regisseur van deze film, Darren Aronofsky, heeft heel wat betere films neergezet zoals Pi en Black Swan. Wat mij betreft krijgt hij 2 sterren.