Recensies Bella Donna's

romantiek / komedie - Vanaf 12 jaar

Bella Donna's

Drie beste vriendinnen Amy (Kiki van Deursen), Jasmijn (Carolien Spoor) en Sasha (Eva Laurenssen) besluiten na het overlijden van hun hartsvriendin Bella om haar bucketlist te voltooien. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! De drie vrouwen komen erachter dat iets als parachute springen, illegaal straatracen en een Brazilian wax niets is vergeleken bij opdracht #3 op de lijst; het vinden van ware liefde… Bella Donna’s is een luchtige komedie waarin drie compleet verschillende jonge vrouwen controle over hun leven en hun gevoel proberen te krijgen, maar steeds uit onverwachte hoek worden overvallen door nieuwe inzichten en emoties. 

Onderstaand de recensies op Recensies Bella Donna's

 1. Recensie van HMH86

  Een vreemde tamelijk gevoelloze begrafenis geeft de aftrap voor een nogal wisselvallige film. Het eerste gedeelte is vooral rommelig daardoor komt het verhaal niet altijd goed over. Het tweede gedeelte bevat een stuk meer drama die het verhaal wat meer verdieping geeft.

  Zoals in elke andere Nederlandse film zie je dezelfde acteurs. De acteurs doen erg hun best maar door het niet zo stevige script komen zij niet altijd goed uit de verf. Eva Laurenssen speelt Sasha en zij is heel direct, enthousiast en het ontbreekt haar behoorlijk aan zelfbeheersing en is zeer overtuigend.

  De regisseur zal gedacht hebben; beter goed gejat dan slecht verzonnen want je ziet menige scene voorbijkomen die je doet denken aan verschillende Nederlandse en Amerikaanse comedy's.

  Dat maakt een film niet meteen slecht maar erg origineel is het niet.

  Een film zonder grote verrassingen die toch erg vermakelijk is.  

 2. Recensie van druivin

  Bella Donna’s een Nederlandse Rom/kom die tot op heden al meer dan 100.000 bezoekers heeft getrokken naar de Nederlandse bioscopen. En ik zeg dan ook deze film is het ook zeker waard om te kijken. Hij begint best treurig en daarna wordt hij vlot opgevolgd met veel platte humor en de nodige romantiek.

  De Nederlandse acteurs spelen hun rollen goed de emoties komen erg mooi over. Vooral de drie vriendinnen passen erg goed bij elkaar ze vullen elkaar echt aan in hun rollen.
  Het verhaallijn is wel origineel maar als je de film kijkt is hij wel voorspelbaar en zie je ook wel scènes terug die ook in andere Nederlandse films zaten. Maar persoonlijk vond ik dit niet echt storend.

  Er zit leuke passende muziek in deze film en dat zorgt er ook vaak voor dat de grappig heerlijk opgebouwd worden. De dingen die op de Bucketlist staan variëren van normaal tot erg grappig.

  Ik heb me goed vermaakt bij deze film en heb smakeloos gelachen om de zeer platte humor die de film met zich meedraagt. Hoewel de zaal veelal gevuld was met dames vind ik het niet per definitie een vrouwen film de paar mannen die in de zaal zaten hebben zich ook best vermaakt en hebben ook lol gehad om deze film.
  Dit is echt een film waar je niet bij na hoeft te denken en gewoon heerlijk kunt genieten en mee lachen echt een aanrader om met je vrienden heen te gaan.

 3. Recensie van Thantrias

  Bella Donna's is een échte chick-flick. Het typische verhaal an vrouwen die hopeloos verlang naar echte liefde, foute mannen en een flinke dosis overdreven drama. Maar toch is deze film ook een tikje anders. De platte humor uit monden van bekende acteurs als Thijs Römer, Egbert-Jan Weeber, Robert de Hoog en Manuel Broekman. Geen overdreven seksscenes, zelfs de hilarische scene met Holly Mae Brood is erg netjes in toom gehouden.

  De muziek is bijpassend, soms op een grappige manier en soms licht emotioneel. Door de muziek wordt het op sommige punten een licht emotionele film, wat zeker meeweegt aan het verhaal van de overleden vriendin, Bella.

  Verder is het niet heel bijzonder te noemen als je het grootste gros aan Nederlandse films al hebt gezien, maar er zit genoeg komedie en verhaal in om het tot een interessante filmte maken.

 4. Recensie van gradsje

  Voor een Nederlandse film vond ik hem redelijk. Er kwam zoals een Nederlandse film betaamt grof taalgebruik, erotiek/ sex en drank gebruik in voor. Sommige delen van de film waren zeer platte woorden en grof taalgebruik aanwezig. Iets wat een Nederlandse film altijd in zich heeft. Het verhaal was hak op de tak. 

  De lijn van het verhaal was wel duidelijk voltooi een bucketlist van je overleden vriendin. Een film die vol met grappige momenten zat maar ook momenten dat je al kon voorspellen. De actrices deden hun rol goed. Een echte vrouwenfilm zo werd hij aangekondigd. Toch is deze film voor een man best leuk om te zien. 

  Een must see film is het zeer zeker niet. Maar om een avondje op de bank onderuit te zakken is het een prima film. Voor mij 3 sterren omdat er leuke humor in zat maar weinig actie in de film zat.