Recensies Happy Death Day

horror / thriller - Vanaf 16 jaar

Happy Death Day

In Happy Death Day speelt Jessica Rothe (La La Land) een studente die steeds dezelfde afschuwelijke dag waarop ze wordt vermoord opnieuw meemaakt, en er keer op keer achter probeert te komen wie haar wil vermoorden. 

Onderstaand de recensies op Recensies Happy Death Day

 1. Recensie van charly

  Met gemengde gevoelens ben ik begonnen aan de film. Juist omdat er al een aantal time-loop films zijn geweest, was ik erg aan het twijfelen of ik deze film wel kon waarderen. Maar ondanks hij niet origineel is, moet ik zeggen dat hij wel stijlvol is. Opzicht is de film onderhouden, dus wil je blijven kijken, om te weten wie dan de dader is.

  Echt Horror zou ik het niet kunnen noemen, want zo bloederig was het niet. Maar doormiddel van de opbouwende muziek en het filmen uit een bepaalde hoek, hebben ze de spanning weten op te bouwen. Hoewel de schrik momenten enorm voorspelbaar waren, schrok ik toch een aantal keer heerlijk.

  Overigens zet Jessica Rothe (tree) haar rol sterk neer. Ze begint heerlijk bitchy, waardoor je eigenlijk stiekem het niet erg vind dat ze keer op keer dood gaat. Uiteindelijk merkt ze haar negatieve persoonlijkheid gelukkig zelf op, waardoor ze positief veranderd in een aardig persoon. Die verandering zet ze heel goed neer. Prima acteerwerk.

  Het publiek voor deze film is zeker voor de tieners.

 2. Recensie van BIGED

  HAPPY DEATH DAY: Deze film is een van de vele in de reeks gebaseerd op de film Groundhog Day uit 1993. De film voert het concept van deja vue tot in het extreme door. Ook in deze variant Happy Death Day beleeft de hoofdrolspeelster Tree (Jessica Rothe) op nog onverklaarbare wijze iedere dag opnieuw dezelfde dag.

  De trailer suggereert dat we te maken hebben met een horror maar dat is niet het geval. De film verklapt al snel dat Tree telkens weer vermoord zal worden maar ook weer zal ontwaken dus dat is geen verrassing.

  Hoewel er soms wel schrik momenten in zitten is het vooral de sadistische en soms ook wel humoristisch running gag, dat Tree op verschillende wijzen vermoord wordt de rode draad. Gekozen wordt voor een fictief personage, in een halloween-achtige setting.

  Het verhaal heeft niet veel diepgang en er komt geen volledige verklaring maar de film is zeker wel vermakelijk. Het leuke is dat elke dag eindigt primair hetzelfde met de moord van Tree, maar de manier waarop verklaard haar reactie als ze daar weer uit ontwaakt en alles weer vanaf voren aan begint.

  De film zal niet echt de boeken ingaan als klassieke horror maar is zeker een vermakelijke film in dit genre en zeker een prima remake gebaseerd op het Groudhog Day concept. Complimenten voor het sterke acteerwerk van Jessica Rothe nu in een hoofdrol voor deze actrice die we kennen uit de film/musical La la Land. Dus voor een lekker avondje bios zeker een aanrader.

 3. Recensie van fvo

  Wat een hilarische film is dit! Ik heb me uitstekend vermaakt in deze ontspannende film die af en toe ook griezelig is. Qua genre dus een combinatie van horror en komedie.

  De hoofdrolspeelster Tree wordt uitstekend neergezet door Jessica Rothe. U kent haar misschien nog van La La Land (2016).

  In deze film start ze als arrogante “bitch” die middenin het studentenleven staat. En dan gaat het natuurlijk niet om de studie maar alles wat er omheen gebeurd.

  Het speelt zich allemaal af op de dag van haar verjaardag. Gaandeweg wordt duidelijk dat Tree een mensgeworden kat is die negen levens heeft. Want elke keer als ze op haar verjaardag vermoord wordt start ze diezelfde dag weer opnieuw met wakker worden. En volgen we haar weer naar haar volgende moordpartij.

  Langzamerhand wordt het steeds duidelijker wie het op haar voorzien heeft. Of toch niet?

  Het begin van de film heeft aardig wat horror scenes die je af en toe stijf in je stoel doen zitten. Maar is ook zeer komisch. Dat maakt het luchtig en verveeld daardoor geen moment.

  En er zit ook een boodschap in de film. Want je ziet Tree langzaam veranderen van de arrogante bitch in het begin naar een dame die oog heeft voor liefde en verdriet van anderen.

  Jessica Rothe is degene die de film draagt maar de rol van Danielle, gespeeld door Rachel Matthews, is zeker ook het vermelden waard. Zij is degene die het studentenhuis leidt waar Tree woont. En dat doet ze met verve.

  Wat mij betreft is deze film een aanrader!

 4. Recensie van gradsje

  Een film die van begin tot eind boeit. Na de films 2:22, Before i fall en The Butterfly effect gezien te hebben, was ik bang dat dit ook weer een zoveelste film in deze reeks was. 
  Een studente gespeeld door Jessica Rothe in de rol Tree beleefd haar verjaardag elke keer opnieuw. Elke ochtend wakker worden in een studentenkamer en elke nacht weer doodgaan. Met 1 doel deze dag overleven. 

  Het verhaal begint elke keer het zelfde, tot Tree doorkrijgt dat er iets meer speelt wat haar omgeving niet snapt en niet weet. Ze moet haar moordenaar ontmaskeren. Elke herbeleving ontdekt ze nieuwe feiten maar leiden die naar haar moordenaar? Een film vol verrassingen schrik momenten en humor. De spanning word goed opgebouwd naar het moment en daardoor beleef je echt de film. Een film met veel spanning weinig bloed veel emotie.