Recensies Flatliners

Thriller - Vanaf 16 jaar

Flatliners

Een stel studenten geneeskunde experimenteert met bijna-dood ervaringen die met trauma's uit het verleden te maken hebben. De duistere gevolgen van deze experimenten blijken echter levensbedreigend. 

Onderstaand de recensies op Recensies Flatliners

 1. Recensie van charly

  Als je de versie uit 1990 hebt gezien, is er in deze versie niet veel inhoudelijk veranderd. Natuurlijk zijn de technieken moderner, maar het verhaal blijft hetzelfde. Maar mocht je de versie uit 1990 niet gezien hebben, is dit helemaal niet van toepassing en dus een prima thriller om te zien. Maar echt een sterke thriller vindt ik het persoonlijk niet.

  De schrik momenten worden echter wel bewaard voor de 2e helft. Al waren de schrikmomenten erg cliché. De eerste helft word meer aandacht besteed aan het ervaren van de flatline, plus de doodervaring. Al had ik daar juist persoonlijk graag inhoudelijk meer spektakel in willen zien. Vooral met de technieken en special effect van tegenwoordig. Dit is dus niet gebeurd en dat vindt ik erg jammer. Daar had wat mij betreft echt wel wat meer aandacht aan besteed kunnen worden.

 2. Recensie van Thantrias

  Een heerlijke thriller zoals we het van vroeger gewend zijn. Lekker klassiek, maar super spannend en een groot oog voor detail zijn toch wel echt de beste punten van deze film. Een grote aanrader en dat hebben we dit jaar nog niet vaak kunnen zeggen.

  Nina Dobrev, bekend van o.a. The Vampire Diaries, vertolkt de rol van Marlo die toch wel de heftigste ervaring voor de kiezen krijgt. Zoals van haar gewend, draagt ze dit soort rollen goed. Ook enkele andere bekende acteurs als Diego Luna (Ray), Ellen Page (Courtney), James Northon (Jamie) en Kiersey Clemons (Sophia) doen het goed in deze film. Het leuke van deze film is dat de personages echt gevormd worden door de acteurs zijn en niet zo gek door het verhaal. Ze hebben immers allemaal wel ervaring met het type personage dat ze spelen.

  Een oog voor detail is in deze film goed voor gezorgd. De slachtoffers van de hoofdrolspelers zijn erg goed aangekleed en alles klopt exact bij hun eigen achtergrondverhaal, wat het geheel erg geloofwaardig maakt. De boodschap in de film komt mede hierdoor goed tot zijn recht. Waar de meeste thrillers pas aan het eind een twist geven met die boodschap, komt het in deze film mooi met het verhaal mee en heel geleidelijk. Een mooie vorm van diepgang die de film zeker niet misstaat.

  Zijn er dan helemaal geen minpunten? Zeker wel! Maar niet dusdanig erg dat ze je echt in de weg gaan zitten. De grime van één de overledenen is erg jammer en lijkt meer op dat van een zombie dan een overledene in de 'afterlife'. Ook hadden ze het verhaal van Courtney wat meer diepgang kunnen geven gezien zij vooral in het begin geschetst wordt als de belangrijkste hoofdpersoon. Maar zoals ik aangaf, heel hinderlijk is het zeker niet en je moet er ook maar net op letten. Het is zeker een film die ik gerust nog een aantal keer zou kunnen kijken.

 3. Recensie van ria koekoek

  Flatliners.

  Dit verhaal is bijna gelijk aan de  film uit 1990 .Jammer dat ze dit zo hebben gedaan en de verhalen bijna  het zelfde hebben gelaten. Als je het eerste deel niet hebt gezien is dit  wel een leuke thriller om heen te gaan.

  Studenten die experimenteren ,en hierdoor beelden/schimmen  zien  van wat er  vroeger is gebeurt ,en zo levensecht zijn dat ze  samen naar  een oplossing gaan zoeken waar het vandaan komt en wat ze er aan kunnen doen zodat het weer verdwijnt .

  Elke student heeft zijn eigen verhaal, waardoor de nodige spanning  bij bepaalde scene's en zeker ook schrik momenten volop aanwezig zijn.Helaas zit er niet veel diepgang in de verhalen.

  De film van nu is door de nieuwe techniek wel heel wat beter.De muziek brengt de nodige spanning mee in bepaalde scene's.Zeker de moeite waard om een avondje bios aan te besteden

 4. Recensie van fvo

  Zien deze film!! Een van de betere thriller/horror films die dit jaar zijn verschenen. Flatliners is eerder in 1990 uitgebracht en deed toen nogal wat stof opwaaien. Deze remake is gelukkig niet een slap aftreksel van het origineel maar een zeer spannende en onderhoudende film. En het is ook een film met meerdere boodschappen die je jezelf ter harte kunt nemen.

  De film start met een scene waarin een ongeluk gebeurd door een wel heel actuele oorzaak. Dat is de eerste boodschap die op je afgevuurd wordt.

  Vervolgens moet de film even op gang komen maar zodra hoofdrolspeelster Courtney, een rol van Ellen Page, als eerste flatliner de behandeling ondergaat zit je op het puntje van je stoel. Vooral bij haar collega’s die haar weer tot leven moeten wekken is het een race tegen de klok en dat wordt uitstekend in beeld gebracht.

  Na haar flatline-ervaring zien de student-collega’s van Courtney bij haar een flinke positieve verandering in haar karakter en dat smaakt naar meer. Een voor een ondergaan zij ook een flatline-ervaring.

  Maar dan komt er een minder leuke bijwerking van het flatlinen aan het licht. En die zorgt voor diverse horror momenten in de film die af en toe flink wat kippenvel veroorzaken.

  De boodschap van deze bijwerking is duidelijk: wacht niet totdat het niet meer kan met nemen van verantwoordelijkheid voor je daden.

  Het einde van de film is dan weer een beetje zoet maar dat mag de pret zeker niet drukken.

  De spelers zijn goed aan elkaar gewaagd en er is af en toe ook wat om te lachen. Zelfs Kiefer Sutherland speelt als knorrige professor van de studenten nog een kleine rol.

  Een spannende film met horror-trekjes waar je geen spijt van zult hebben. Die twee uur zijn zo voorbij!