Recensies Wonder

Drama - Vanaf 6 jaar

Wonder

August Pullman (Jacob Tremblay) is geboren met afwijkingen aan zijn gezicht. Bang om er niet geaccepteerd te worden hebben zijn ouders (Julia Roberts en Owen Wilson) hem nooit naar een reguliere school gestuurd. Tot nu toe. Wanneer hij voor het eerst voet zet in groep 5 verandert hij in een onwaarschijnlijke held. Waar zijn familie en nieuwe klasgenoten worstelen met gevoelens van medeleven en acceptatie, zal de buitengewone reis van Auggie bewijzen dat je niet onopgemerkt kunt blijven als je bent geboren om op te vallen. Het inspirerende en hartverwarmende verhaal van August Pullman is gebaseerd op de roman ‘Wonder’ van R.J. Palacio. 

Onderstaand de recensies op Recensies Wonder

 1. Recensie van ria koekoek

  Wonder.

  Film waarbij bijna  alles afspeelt in school of in het huis van het gezin pullman,waar van alles gebeurt, en pesten de rode draad in het verhaal is.

  Vreugde, onbegrip,eenzaamheid en verdriet wisselen elkaar af en bij sommige scene's leef je  zo mee dat er wel een traantje weg gepinkt word,en ook bij meerdere bezoekers hoor je dat ze erg meeleven. Ook zitten er veel  komische scene's in wat een heerlijke verademing is.

  Van alle personages die een band hebben met de hoofdrolspeler Auggie, word afzonderlijk scene's gemaakt en zie je hoe hun leven is buiten school ,en hoe ze in contact komen met de hoofdpersoon.

  Alle karakters zijn goed gespeeld .

  Leeftijd vanaf 6 jaar is prima,want er gebeuren geen schokkende dingen.Wel een paar kleine gevechten maar niet echt heftig om te zien.

  Een aanrader voor een avondje uit waarbij je je emoties heerlijk  kunt laten gaan.

 2. Recensie van Thantrias

  Een erg meeslepende film over een jongen met het Treacher Collins Syndroom en zijn avontuur op school. Een verhaal dat wordt vormgegeven vanuit het oogpunt van verschillende personages. De jonge Jacob Tremblay speelt de hoofrol als Auggie, Izabela Vidovic speelt de rol van zijn zus "Via". Hoewel het verhaal van Auggie de hoofdlijn is, wordt ook zeker het verhaal van Via niet vergeten als het eenzame meisje dat vergeten lijkt door haar eigen familie. Beide zijn bijzonder goed in hun acteerwerk en behoorlijk overtuigend. Een echte tranentrekker!

  Chewbacca, die een aantal keer in de film voorbij komt, is erg goed in de film geshopt en ook de andere special effects zien er geweldig uit, bijna niet van echt te onderscheiden. Ook de muziek past keer op keer goed bij de scènes en geeft zeker een goede meerwaarde aan het verhaal zelf en de uiteindelijke boodschap van de film.

  Wel jammer is dat sommige beelden, zoals de ziekenhuisbandjes van Auggie, wel erg vaak in beeld komen. Die heb je op een gegeven moment wel een keer gezien. Desondanks heeft de film naast een heel boeiend verhaal, ook een vleugje humor en zal de film je in elk geval niet vervelen.

 3. Recensie van druivin

  Wonder iseen drama die op een zeer goede manier het verhaal verteld van het jongetje Auggie, zijn familie en zijn vrienden. Wat gebeurt er in een gezin als er 1 iemand een afwijking heeft en na lang wikken en wegen hij voor het eerst naar school gaat, en zonder masker onder de mensen komt. Een mooie boekverfilming die op een mooie manier pesten weer aan de kaak stelt. Maar vooral ook laat zien wat er gebeurt als je doorzet

  De acteurs spelen erg goed in deze film. Als je niet beter zou weten zou je denken dat Jacob Tremblay (Auggie) er in het echt ook zo uit zou zien en dit meegemaakt heeft.

  Ik vind de film erg origineel afgezien van het fijt dat het verhaal over is genomen uit het gelijknamige boek. Maar ik ken zo geen andere film die op deze gevoelige manier laat zien wat er gebeurt in zo’n situatie. De beelden en de muziek zorgen er voor dat zo goed als niemand de zaal verlaat zonder een traan gelaten te hebben of op zijn minst een brok in zijn keel gehad te hebben.


  Het is echt een film met een lach en meerdere tranen (voor de meeste mensen althans).
  Wat ik vooral erg mooi vind aan de film is de boodschap die hij meegeeft.
  Als je wilt weten hoe iemand echt is moet je eerst echt goed kijken. Dus met andere woorden ga niet af op je eerste oordeel maar leer eerst iemand kennen voor je oordeelt over hem of haar.
  Ik denk dat dit voor jonge scholieren een zeer goede film is om van te leren. En voor alle mensen met een afwijking wat voor een dan ook kan deze film enorm veel steun bieden op een goed perspectief.

 4. Recensie van charly

  Wonder is best een indrukwekkend en emotioneel verhaal. Niet alleen om Auggie, het jongetje met een gewichtsvervorming , maar juist de andere personages er om heen werden heel goed neergezet in de film. De belevingen In het gezin waren goed voelbaar. Heel veel soorten emoties lieten ze zien. Ik heb bij sommige momenten zeker een traantje weggepinkt.

  Uiteraard was de cast steengoed. En wat kan Jacob Tremblay voor zijn leeftijd goed acteren. Ik snap heel goed dat hij al een aantal prijzen heeft gewonnen. Van hem gaan we vast meer horen in de toekomst. Ook de prachtige Julia Roberts is duidelijk weer goed in haar rol gekropen. 

  Het grime werk van het gezichtsvervorming van Auggie is ook fantastisch gedaan. Hier is duidelijk niet op bezuinigd en erg geloofwaardig gemaakt.

  De film is geschikt vanaf 6 jaar en is misschien dan ook een aanrader voor scholen, waarbij in klassen veel worden gepest. Het is een film met een boodschap.