Recensies DR. Knock

Komedie - Vanaf 6 jaar

Dr. Knock vertelt het verhaal van een gokker in de jaren 50 die zich voordoet als dokter om zo aan boord van een cruiseschip te komen en zijn schuldeisers te ontvluchten. Door op het schip goed naar mensen te luisteren weet hij zich te ontpoppen als iemand die er verstand van lijkt te hebben. Hij wint het vertrouwen van zijn ‘patiënten’ en dankzij de voldoening en warmte die hij van hen terugkrijgt besluit hij geneeskunde te gaan studeren. Enkele jaren later keert Knock met zijn diploma op zak terug naar Frankrijk en gaat hij in een klein dorpje grenzend aan de Zwitserse Alpen aan de slag als arts. De dorpelingen zijn argwanend naar hun nieuwe dokter maar langzaam wint hij het vertrouwen, tot zijn voormalige schuldeisers hem op het spoor komen en hem dreigen te ontmaskeren… 

Onderstaand de recensies op Recensies DR. Knock

 1. Recensie van Ferdinand

  Dr. Knock
  Dr. Knock is een Franse komedie geregisseerd door RegiLorraine Lévy.En Franse komedies hebben tegenwoordig èèn ding gemeen: de goedlachse en innemende acteur Omar Sy (Intouchables en meer recentelijk Demain tout commence). Zeg maar het Franse antwoord op Jim Carrey. En met hem heeft Omar gemeen, dat je ook hem vaak hetzelfde typetje ziet spelen.

  En ik had graag willen schrijven dat dr. Knock van hetzelfde niveau als Intouchables is. Maar dat jongensachtige, dat heeft Omar als acteur niet meer. En ook dat hij een charlatan speelt, die zijn patiënten allerlei kwaaltjes aanpraat, maakt dat hij net dat stukje charme en sympathie mist.

  Verder blijf ik worstelen met deze film, die als komedie wordt gepresenteerd. Een grote donkere man die zich in de jaren vijftig in een klein afgelegen dorpje in de Franse Alpen (mooie plaatjes !) zichzelf zonder slag of stoot, presenteert als de nieuwe dokter. Ik weet het niet. De aan alcohol verslaafde postbode die uiteraard alle brieven van het dorp leest. En onverbiddelijk de narrige pastoor met zijn donderpreken, die als enige denkt de dokter door te hebben. Of heeft laatstgenoemde een verborgen agenda?

  Waar het deel voor de pauze traag voortmoddert, daar lijkt de film aan het einde haast een klucht te zijn geworden. Piet Bambergen en Joop Doderen hadden er wel raad mee geweten !

  Twee sterren. En een half sterretje voor Ana Girardot, die een mooie rol vertolkt naast Omar.

 2. Recensie van Thantrias

  Franse humor, je moet er echt van houden. Helaas is het niet voor veel mensen weggelegd. Het verhaal is erg magertjes in elkaar gezet. Veel inleiding is er niet, erg diep gaat het ook niet en het einde is erg voorspelbaar. Het toont weinig creativiteit voor een film die niet gebasseerd is op een waargebeurd verhaal.

  Het acteerwerk is redelijk. Het niet van heel hoog niveau, maar het is ook niet heel moeizaam om naar te kijken. De special effects zijn helaas wel ver onder de maat en doen erg af aan de film. Gelukkig zitten er niet gek veel in. De muziek klopt dan weer wel bij het verhaal en is wel mooi om te zien. Maar het voegt weinig extra's toe aan het verhaal zelf en er had meer mee gedaan kunnen worden.

  Al met al een film zonder werkelijke diepgang en emotie. 

 3. Recensie van ria koekoek

  Dr Knock.

  Frans  film die zich afspeelt in een klein dorp .  Jarenlang heeft de hoofdrolspeler,De Dokter,  allerlei andere baantjes had gehad , en neemt een dokters praktijk over ,na zijn opleiding.

  Het verhaal speelt zich af in een rustig dorpje waar iedereen alles van elkaar weet, en sommige toch twijfels hebben over hun nieuwe dorpsgenoot.

  Hoe cliche is het als na maanden een "vriend" uit het verleden in het dorp komt en nog wat zaken af moet handelen met de dokter.Hierdoor komen er nog een paar scene's die wel redelijk zijn. 

  Er zitten wel een aantal komische stukken in,maar daarblijft het dan ookbij.

  De eerste helft van de film is erg saai, de tweede helft gebeurt en wel iets meer maar echt veel humor of spanning komt er niet in voor.

  De weinige muziek die in de film is verwerkt ,bij sommige scene's zelfs irritant te noemen.

  Het einde van de film ,was chaotisch en ongepast.

  Al met al een film waar de beoordeling niet meer voor is dan 1 ster.

 4. Recensie van fvo

  Stel je voor: je start als nieuwe huisarts in een ingeslapen dorpje waar iedereen op iedereen let. Je pakt het heel anders aan dan de vorige huisarts. Dan krijg je het in eerste instantie heel erg moeilijk.

  Echter, in elk mens schuilt wel in meer of mindere mate de vrees van het hebben van een ernstige ziekte. Als je daar op inspeelt dan kun je heel ver komen en je onmisbaar maken, zelfs in een klein Frans dorpje. Dat is in het kort waar deze film over gaat.

  De huisarts in deze film wordt neergezet door Omar Sy die we kennen van Les Intouchables. Hij zet de rol op zich goed neer maar waar deze film last van heeft is het veel te trage tempo.

  Hier en daar heeft de film een paar komische momenten maar dat had veel beter uitgemolken kunnen worden. Het onderwerp van film leent zich juist uitstekend voor een avondje schuddebuiken.

  Nu overheerst vooral dat de film voortkabbelt en slaapverwekkend wordt. Gekoppeld aan dat onze dorpsarts op een nogal ongeloofwaardige manier geconfronteerd wordt met zijn duistere verleden. Jammer dat de film op deze manier is uitgewerkt want er is met een beetje fantasie echt veel meer van te maken.

  Wat zeker wel de moeite waard is zijn de mooie sfeerbeelden van het dorpje en de omgeving waar de film zich afspeelt. Dat gekoppeld aan de mooie klassieke auto’s uit de jaren vijftig die door het beeld rijden.

  En natuurlijk de Franse taal die bij de meeste kijkers onherroepelijk weer oude vakantiegevoelens zal oproepen.

  Deze laatste ingrediënten maken een gemiste kans toch nog enigszins goed.