Recensies The commuter

actie / thriller - Vanaf 12 jaar

the commuor
Taken-acteur Liam Neeson komt opnieuw in actie in de spannende actiethriller The Commuter. Michael MacCauley (Liam Neeson) is verzekeringsverkoper en reist dagelijks per trein naar zijn werk. Als hij onderweg in contact komt met een mysterieuze vrouw, wordt hij door haar gedwongen de identiteit van een passagier te achterhalen. Wanneer Michael zich realiseert dat hij gevangen zit in een crimineel complot, begint voor hem een race tegen de klok om het leven van zijn gezin en ook van zijn medepassagiers niet in gevaar te brengen. 

Onderstaand de recensies op Recensies The commuter

 1. Recensie van ria koekoek

  The commuter.

  Actie/ thriller .Het verhaal begint met alledaagse routine.Van een normaal gezin.

  Tot op een dag alles veranderd en het verhaal zich groten deels afspeelt in een trein.

  Michael de hoofdrolspeler speelt zijn rol perfect. En ook de andere acteurs spelen hun rol voortreffelijk.

  Er gebeurt weer heel veel in de film en nadat je verder in het verhaal komt word deze steeds boeiender, en weet je waar het uiteindelijk om gaat.

  Net als in vele films weer de goede tegen de slechten en waar de goede moet proberen alles weer tot een goed eind te krijgen,met allerlei leuke scene's door de hele film heen.

  List en bedrog ,maar ook veel actie en ook nog wat humoristische scene's komen over het scherm.

  Zeker een film die je steeds mee laat denken hoe het einde zal aflopen

  Leuke boeiende film ,goede actie scene's genoeg .En het einde is toch nog enigzins verrassend,en misschien voor anderen ook wel voorspelbaar.

  Zeker goed genoeg voor een   leuk film avondje 

 2. Recensie van Ferdinand

  The Commuter
  The commuter (the forens) is een actiefilm met in de hoofdrol Liam Neeson (Schindler’s list, Love actually, Taken), bijgestaan door o.a. Vera Farmiga (The departed, the Boy in the striped pyjamas) en Jonanthan Banks (Breaking Bad).

  Liam Neeson is goed gecast als de net ontslagen verzekeringsagent Michael. Met zijn inmiddels oude doorleefde no-nonse kop zou hij zo je buurman kunnen zijn, die dagelijks als forens op en neer pendelt tussen huis en werk. Dat hij al jarenlang forens is, brengt regisseur Jaume Collet-Serra overigens in het begin van de film in een aantal minuten heel mooi in beeld.

  Het overgrote deel van de film -zoals de filmtitel al doet vermoeden- speelt zich in een trein af, wat de setting af en toe donker en haast wat claustrofobisch maakt. Het verhaal wordt in het eerste deel neergezet en de actie speelt zich met name in het tweede deel van de film af. De zwarte humor die dit genre toch wel kenmerkt, werkt goed in deze film. Alhoewel het naar mijn smaak nog wel iets vaker had mogen voorkomen.

  Drie sterren voor The Commuter. Niet de beste actiefilm van Liam Neeson, maar misschien wel de laatste met hem in de rol van actieheld!

 3. Recensie van Thantrias

  Na een lange tijd met veel teleurstellende horror en thrillers, was deze film een welkome verlossing. De film heeft een boeiend verhaal, veel mysterie en een flinke portie spanning en actie. Hoewel de special effects een stuk beter hadden gekund, doet het weinig af aan de film. De spanning wordt door het verhaal heen flink opgebouwd en is erg meeslepend. Met een dosis humor is het een film van formaat.

  De acteurs zijn dan ook heerlijk om te zien. Liam Neeson geeft een heerlijke vibe aan het personage Michael, dat door de film verandert van een alledaagse verzekeringsverkoper naar de politieagent in hart en nieren die hij ooit was. Zet hem tegenover Vera Farmiga als de 'mysterieuze vrouw met de opdracht' en je hebt een geweldige film om naar te kijken.

  Muziek zat er niet heel veel in en voegde dan ook weinig aan de film toe. Er zitten echter wel een aantal mooie en humoristische quote's in, die erg toepasselijk zijn in de film.

 4. Recensie van Samdegeus

  Actiefilm voor tussendoor

  De film begint goed. Gaaf hoe het beeld van de treinforens MacCauley (Liam Neeson) wordt neergezet. Misschien wel het beste deel van de film. De rest van de film speelt zich af in de trein en is te typeren als mysterieus, af en toe knap spannend en hier en daar een beetje humor.

  The Commuter kent een aantal prima actiescènes, maar waarschijnlijk heb je dit wel vaker gezien, want erg verrassend is het niet. Het acteerwerk van Neeson is wederom prima.

  Het einde van de film is rommelig en erg geloofwaardig is allemaal niet. Voor iedereen (

  leeftijdsindicatie 12 jaar en ouder) die van actiefilms houdt een film die het kijken zeker waard is, maar verwacht geen vernieuwende en van het scherm afspattende actie.