Recensies The Post

Drama - Vanaf 6 jaar

The Post


The Post
, geregisseerd door Steven Spielberg, is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en hoofdredacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt alles op alles ze in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post. 

Onderstaand de recensies op Recensies The Post

 1. Recensie van BIGED

  THE POST: Altijd een interessant thema, film gebaseerd op historische gebeurtenissen, echter je weet hierbij wel hoe het zal eindigen dat is dan wel jammer. Dus hierin ligt de uitdaging van regisseur Spielberg om toch een boeiende film te maken en er meer aspecten en thema’s ter discussie te stellen.

  Het gaat niet alleen om de journalistische werkelijkheid bovenwater te krijgen en geheime documenten in politieke kwesties aan het licht te brengen. Spielberg laat duidelijk de ondergeschikte positie zien van de vrouw in deze mannenwereld met de daarbij behorende vooroordelen. Meestal niet ingegeven door competenties maar de vrouwen zijn “op deze posities” terechtgekomen door omstandigheden.

  Verder wordt ook de tweestrijd tussen The New York Times en The Washington Post duidelijk weergegeven met betrekking tot de onderzoeksjournalistiek. De aanwezige rivaliteit om als eerste met een “scope” te komen of geheime documenten te onthullen blijft een rode draad in het verhaal. Maar ook hoe de politici de achterban bewerkt op hun eigen politieke koers te kunnen bewandelen. Daarbij wordt er met een knipoog gekeken naar de gelijkenis tussen voorgaande presidenten, met name president Nixon en de huidige president Trump.

  Dit alles met elkaar maakt dat de film het primaire verhaal, de onthulling van geheime politieke informatie betreffende de Vietnamoorlog, niet volledig uitwerkt. Dit verklaard ook een beetje het einde, omdat de uitkomst al bekend is natuurlijk. Al met al een vermakelijke film, die natuurlijk wordt gedragen door de 2 gelouterde hoofdrolspelers Meryl Streep en Tom Hanks.

 2. Recensie van charly

  Dat de film veel kritiek kreeg in Amerika te beschouwen op hun huidige president Donald Trump, kan ik best goed begrijpen gezien het gedoe om echt nieuws of nep nieuws. Echter ontkend Steven Spielberg deze redenen voor het maken van de film, hij zegt dat hij de film beschouwd als een boeket bloemen voor journalisten wereldwijd. 

  Buiten dat heeft Spielberg en zijn team een prima krantenfilm neergezet. De hele set en entourage dateert naar de jaren 70. Van overvolle bureau's van de door elkaar kakelende journaliste, tot ouderwetse typemachines die overuren tikken. En zo ook de rokerige ruimtes en dus het veelvuldige gepaf van verslaafden, de grote snorren bij mannen en de geweldige grote brillen, aan alles is gedacht.

  Meryl streep neemt je mee in haar rol als eerste vrouwelijke uitgever. De frustratie voor een vrouw in een mannenwereld laat ze duidelijk met haar emoties zien. Die vrouw kan werkelijk alles spelen. Uiteraard is zijn weer genomineerd voor een Oscar.

  Denk niet dat de film je gemakkelijk af gaat. Je blijft geboeit van begin tot eind. Even naar de wc of naar je buurman kijken zit er niet bij, er wordt veel is gesproken. 

 3. Recensie van ria koekoek

  Een waargebeurd verhaal dat zich afspeelt  in 1971.

  Grote lijn door de hele film is dat in die jaren de emancipatie nog ver te zoeken was, en de oorlog in vietnam.

  Wat een verschil bij nu, waarin de vrouwen net zo belangrijk zijn als de mannen.

  Merel Streep speelt de rol van Katherine,  de  uitgever van The Post . en houd zich staande in de harde wereld , en ze probeert met haar hoofdredacteurs de krant te behouden van de ondergang.

  De concurrentie van de andere kranten is groot.

  Als Tom Hanks, (Ben) een van de redacteurs , ,en Bagdikian, een andere werkgever,een groot geheim ontdekken over de oorlog in Vietnam, kunnen ze de krant redden.

  Ze krijgen informatie  van een journalist die ter plekke was tijdens de oorlog , en zo komen ze  er achter wat voor rol de minister, en oud ministers hebben gehad in deze oorlog die ondanks alle kritiek en ontkennen van de feiten, gewoon doorging.

  Dan moeten ze een keuze maken die moeilijk is en het bestaan van De Post op het spel zet.

  Een race tegen de klok begint en brengt dan toch wat spanning in de film.

  Alles in de film is geweldig goed ,alle details zijn perfect nagemaakt tot in details,

  Film begint goed , met  muziek van creedence clearwater revival,verder wat geluidseffecten bij bepaalde scene's maar niet echt indrukwekkend,maar dat hoort ook niet bij deze film.

  Al met al een leuke film die het tijdsverschil van vroeger en nu goed typeert, en waarin de emancipatie een grote rol speelt

  Zeker de moeite waard om heen te gaan , als je van waar gebeurde verhalen houd.

 4. Recensie van fvo

  Deze documentaire, want dat is deze film, speelt zich af in de jaren ’70 maar is zo actueel als het maar zijn kan. Want persvrijheid en “fake news” zijn eigenlijk van alle tijden.

  Steven Spielberg, de producent van de film, richt met dit waar gebeurde verhaal zijn pijlen met name op Trump. Maar dit is niet alleen op Trump van toepassing. Zo zijn er nu veel meer staatshoofden die zich deze aanklacht van Spielberg kunnen aantrekken.

  In de film lopen twee verhaallijnen door elkaar heen. Zo is er de worsteling van de krant The Washington Post, rond de jaren ’70 niet meer dan een lokale krant. Met een beursgang probeert CEO Katherine Graham van The Washington Post, gespeeld door Meryl Streep, de sprong naar de status van een landelijk dagblad te nemen. Het grote voorbeeld is concurrent The New York Times.

  En dan natuurlijk het onderwerp persvrijheid en manipulatie van het nieuws. Dat begint al met de openingsscene en de film eindigt met de aankondiging van een nieuw schandaal. Hoofdredacteur Ben Bradlee van The Post, gespeeld door Tom Hanks, is de straatvechter van The Post die symbool staat voor waarheidsvinding en daar alles voor over heeft.

  De hoofdrollen worden ijzersterk neergezet door de twee genoemde kanonnen. Maar ook bijvoorbeeld de bestuursleden van The Post en de vrouw van Ben Bradlee, gespeeld door Sarah Paulson, doen het goed. De laatste heeft nog een indrukwekkende mening over de beslissing die Katherine Graham moet nemen over het al dan niet plaatsen van geheime stukken van de regering inzake de oorlog in Vietnam.

  Een goed in elkaar gezette, onderhoudende film met een zeer serieuze ondertoon. Af en toe zelfs ook een beetje spannend.

  Het laat ook zien dat de krantenwereld van destijds een mannenwereld was. Vrouwen, zeker in de positie van Katherine Graham, hadden het zeer moeilijk. Ook dat is nog een boodschap die in deze documentaire zit.

  Al met al is dit een aanrader die je wel (even) aan het denken zet.