Recensies Winchester mystery house

Horror - Thriller - Vanaf 16 jaar

https://www.vuecinemas.nl/films/film/winchester-the-house-that-ghosts-built

Sarah Winchester, de weduwe van een Amerikaans wapenmagnaat, is er van overtuigd dat ze geteisterd wordt door de geesten van mensen die door de wapens van haar echtgenoot zijn omgekomen. Nadat haar man en kind plotseling overlijden werpt ze zich op de constante verbouwing van het gigantische Winchester Mystery House, dat ontworpen is om de kwade geesten weg te houden. Wanneer de sceptische psychiater Eric Price naar het landgoed gestuurd wordt om Sarah’s geestesgesteldheid te evalueren, komt hij er achter dat haar obsessie met het bovennatuurlijke misschien nog niet zo gek is. Winchester neemt het publiek mee in een labyrinth-achtig huis waarvan gezegd wordt dat het één van de meest bezeten plaatsen ter wereld is. Vrijwel direct na de dood van Sarah werd het Winchester Mystery House opengesteld voor publiek als een toeristische attractie. Deze mysterieuze villa is te bezoeken in San Jose in de Verenigde Staten.

Onderstaand de recensies op Recensies Winchester mystery house

 1. Recensie van yvonne bijl hooijer

  De film Winchester Mystery House is gebaseerd op waargebeurde feiten. Gelegen in San José in de Amerikaanse staat Californië staat deze enorme villa uit 1884, die tegenwoordig vooral bekendheid geniet als spookhuis. Deze absurde villa met zijn mysterieuze geschiedenis heeft het Duitse regisseursduo Spierig & Spierig geïnspireerd tot het maken van deze horrorfilm.

  Het tijdperk waarin het verhaal zich afspeelt is prachtig in beeld gebracht. Schitterende kostuums, mooie vertrekken en bijpassende muziek. Dat is dan ook het enige prachtige aan de hele film. Voor de pauze kabbelt het verhaal een beetje voort in slow motion, met hier en daar een schrikmoment. Maar een angstig hoogtepunt blijft helaas uit.

  De verwachting dat we in de tweede helft wat meer poltergeistachtige scènes te zien zouden krijgen, is bepaald niet waargemaakt. Het verhaal wordt nergens écht spannend, het is meer een opeenstapeling van bekende horrormomenten. Piepende trappen, deuren die vanzelf opengaan, misvormde koppen, een beetje een slappe hap!

  Éen pluspuntje: zelfs de grootste angsthaas kan gewoon met de ogen open blijven kijken!!

 2. Recensie van Manon1991

  De film Winchester Mystery house had hoge verwachtingen maar viel helaas tegen.

  Het verhaal was wel indrukwekkend.

  Er waren wel goeie schrik momenten in de film wat het wel een mooie thriller maakt maar het was geen horror.

  Vond de muziek wel goed bij de film passen dat maakte de film wel spannend.

  Later in de film vallen wat dingen op zijn plek, qua mensen die wonen in het huis.

  De acteurs passen goed bij de film en passen goed bij hun rol.

  De kleding paste goed bij het tijdperk waarin de film zich in afspeelde.

  Waargebeurde verhalen grijpen mij altijd wel aan en vind ik altijd wel erg interessant ook al vond ik hem wel tegen vallen.

  Als je van thrillers houd is dit een aanrader. 

 3. Recensie van ria koekoek

  Winchester gebaseerd op een aantal waar gebeurde gebeurtenissen.

  Film genre staat voor Horror/Thriller maar Horror kan je deze film niet echt noemen,al zitten er  wel schrik momenten in.

  Het huis word bewoond door Sarah, zij  is de hoofdrolspeelster samen met Eric,  een psychiater , die Sarah een observatie rapport moet maken ,waaruit blijkt dat ze de leiding nog steeds kan hebben over het bedrijf Winchester.

  Het huis word 24 uur per dag verbouwd en er zijn in elke ruimte wel werknemers bezig en ze maken van sommige delen van het huis wel hele merkwaardige kamers,door al deze werknemers is de film wel chaotisch,omdat er van alles door elkaar heen gebeurt.

  Ook zijn er vele bedienden in het huis die op onverwachte momenten tevoorschijn komen.

  Het huis is vervloekt en Sarah en Eric gaan samen een plan maken om de geesten te verdrijven,wat spannende,goed gespeelde scene's oplevert.

  Het eerste deel van de film was matig, het tweede deel was wel meer actie,soms zelfs wat over de top.In het huis zijn vele geesten en Sarah is de enigste die ze ziet tot Henry's (zoon van Sarahs nicht Marion )lichaam over genomen word door een geest.Als de klok 12 uur,zijn de meest heftige gebeurtenissen te zien 

  Het plot is wel van zelf sprekend en levert de nodige spannende acties en goede schrikeffecten op.De geluiden maken bepaalde scene's weer extra spannend .

  Het huis ook wel het spookhuis van amerika genoemd bestaat nog steeds en is open voor bezoekers.

  Een leuke film voor thriller fans al is het voor de echte horror fans te soft.

 4. Recensie van Thantrias

  De film intrigeert enorm, wanneer je enige kennis hebt van het Winchester Mystery House in San Jose. De meest bekende via met maar liefst 160 kamers die bekend staat om zijn vreemde indeling, karakteristieke architectuur, maar vooral om de trappen en deuren die overal en nergens naartoe leiden. De film is op het verhaal van deze villa gebaseerd en als je het verhaal van de echte Sarah Winchester kent, dan ga je deze film zeker leuk vinden!

  Helaas voor de liefhebbers van 'enge films' is het een film zonder al te veel spanning en het bevat erg weinig schrikmomenten. Het feit dat je met deze film je kunt inleven in hoe Sarah Winchester haar leven heeft gespendeerd geeft wel een hele andere kijk op haar en geeft wel een draai aan zowel de film als je kijk op de villa die vandaag de dag vooral toeristisch wordt ingezet (maar waar personeelsleden en bezoekers regelmatig opgeschrikt worden door vreemde stemmen en geluiden). Verwacht niet teveel spanning: het gaat vooral om het verhaal.

  De acteurs, de muziek, het gebouw: het klopt allemaal bij het complete plaatje. Het enige sterke minpunt aan het beeld is de manier waarop de 'geesten' zijn opgemaakt. Het zijn eerder slecht opgemaakte zombie's met een uiterlijk waar je nou niet echt heel warm of koud van wordt. Jammer, want met de aankleding van deze mensen hadden ze veel meer kunnen doen om het te laten passen binnen het plaatje. Ook het feit dat ze allemaal stil zijn en blijven in de scenes, omdat ze geen leidende hoofdrol spelen is erg jammer. Daar had meer diepte kunnen zitten in het verhaal.