Recensies Mannen van Mars

Komedie - Vanaf 12 jaar


Drie schoolvrienden keren terug naar Het Marsman College voor de reünie van hun middelbare school. Hun levens zien er 25 jaar later behoorlijk anders uit, maar 40 is het nieuwe 20 en alle mannen worden knapper naarmate ze ouder worden … of toch niet? Waar Edwin nog altijd een vrouwenmagneet is, hebben zijn vrienden zo hun problemen. Mark is door zijn vrouw ingeruild voor een jonger exemplaar en familieman Peter worstelt met zijn mannelijkheid sinds hij niet meer zonder leesbril kan. Hoe gaan de mannen hiermee om? Biertje pakken, niet te veel praten, schouderklopje en je kater wegdrinken met nog meer alcohol? Of gaat dat toch anders als je de 40 bent gepasseerd?

Onderstaand de recensies op Recensies Mannen van Mars

 1. Recensie van Ferdinand

  Mannen van Mars
  Ik had niet verwacht grote tv sterren als Daniël Boissevan (nu te zien op SBS6 bij ‘Zomer in Zeeland’ en eerder in ‘Vlucht HS13’ en ‘Meiden van de Wit’) en -met een kleiner rolletje- Jennifer Hoffman (‘Zomer in Zeeland’, ‘Dr. Tinus’ en het briljante ‘de luizenmoeder’) te zien acteren in een hilarische, maar ook platvloerse film als ‘Mannen van Mars’.

  Platvloers ? Puberaal ? Gênant ?Volmondig ja. Maar ook bij vlagen aanstekelijk hilarisch. En herkenbaar. Schaamteloos vooral. 12+ ? Ja, dat zeker.

  Met genoemde sterren en niet te vergeten -met een fantastische rol- Martijn Fischer (‘Andre Hazes’, ‘Jezus’ in The Passion) zit het met het acteerwerk wel goed. En met de muziek ook wel. Het ‘Ice baby ice’ gezongen door de drie vrienden in een burgerlijk autootje, is nu al onvergetelijke Nederlandse film.

  En natuurlijk hebben we het verhaal van drie vrienden die tijdens een weekendje weg verbroederen en uiteindelijk inzien waar het echt om gaat, wel eens eerder gezien. Maar het is net als met uit eten gaan. Alle dagen naar een drie sterren restaurant gaat ook vervelen. Soms heb je gewoon zin een vette hamburger. En lekker dat die is !

  Vier sterren voor ‘Mannen van Mars’. Misschien niet helemaal verantwoord, maar wel erg leuk!

 2. Recensie van yvonne bijl hooijer

  Regisseur Hans Somers (vooral bekend van de series Spangas en Bluf) en producent Johan Nijenhuis (Verliefd op Ibiza, Costa en Gek van Geluk enz. enz.) lanceren vanaf vandaag hun nieuwste film ‘Mannen van Mars’, Deze film is door de kenners van bioscoophits aangekondigd als zijnde dé Nederlandse filmsensatie van 2018, waarbij de lat vooraf erg hoog wordt gelegd. Dit moet nog maar waargemaakt worden. 

  Mannen van Mars is een film met een verhaal dat eigenlijk nergens op slaat, maar tussen de regels door wel degelijk ergens over gaat. Het verleden en het heden van drie 'oude' schoolvrienden komt samen tijdens een avondje stappen voorafgaand aan hun klassenreünie en tijdens het weerzien met hun voormalige klasgenoten. Lief en leed wordt besproken, beleefd en bevochten wanneer de heren nieuwe hars trends ondergaan of in de weer zijn met Self Tan Spray. 

  Daniël Boissevain (Erwin), Martijn Fischer  (Mark) en Huub Smit (Peter) gaan helemaal op in hun rol. Het zijn drie compleet verschillende types die de film dragen van het begin tot het eind. Ja, het is plat, zoals we inmiddels van de Nederlandse film gewend zijn. En het is ook min of meer voorspelbaar en voor de hand liggend! Maar ach! Wat geeft 't! 

  Deze film staat garant voor een avondje blik op oneindig, lekker onderuitgezakt en lachen maar!

 3. Recensie van ria koekoek

  Mannen van Mars.

  Bij de titel denk je aan een film die over de ruimte zal gaan.

  Niets is minder waar, want dit is een hilarische film,met droge humor alom.

  Drie mannen ,Edwin,Peter en Mark spelen de hoofdrollen en dit doen ze op een doldwaze manier.

  Alle drie leven ze een heel ander leven maar door een uitnodiging voor een reunie, komen ze weer bij elkaar en zijn een weekend samen.

  Ze beleven het ene avontuur na het andere, het zijn 40 jarigen , die zich gedragen als pubers.En de meest vreemde avonturen beleven samen

  Oude liedjes waar ze geweldige scene’s van hebben gemaakt.

  Er zit ook door de hele film heen , een goed verhaal met leuke en minder leuke ontknopingen over alle drie de hoofdrolspelers en hun prive leven.

  Tijdens de reunie gebeuren er allerlei bizarre dingen die wel iets te gemaakt zijn, maar voor een humor film best grappig zijn.

  Leuke film waar je lachspieren goed gebruikt worden, echt genieten van begin tot eind.

 4. Recensie van fvo

  Zet drie mannen bij elkaar waarvan in ieder geval één de kluns speelt en een andere de rokkenjager. Overgiet het geheel met een mix van een mid-life crises plus wat persoonlijk drama en je hebt Mannen van Mars. Een grappige film die natuurlijk niet geheel onvoorspelbaar eindigt in een happy end.

  Daniël Boissevain is natuurlijk de rokkenjager bij uitstek en we zien Martijn Fischer wederom optreden als grapjurk. Hij speelt momenteel ook in Gek van Oranje in een vergelijkbare rol die hem op het lijf is geschreven.

  Huub Smit, de kluns in deze film, is wellicht wat minder bekend. Maar ook hij speelt zijn rol met verve.

  De film moet wel even op gang komen en heeft wat moeite om onze drie hoofdrolspelers aan ons voor te stellen en hoe de drie mannen zich tot elkaar verhouden. Als eenmaal duidelijk is dat er een reünie van hun gezamenlijke middelbare school op komst is gaat de film lopen en wordt het leuk.

  De grappen en grollen zie je natuurlijk al van verre aankomen maar toch blijft het onderhoudend en leuk. De persoonlijke drama’s maken dat het net niet heel plat wordt maar zorgen dat er ook nog wat na te denken valt.

  Tijdens de film horen we nog wat gouwe ouwe hits uit de jaren ’90 voorbij komen. Dat maakt dat je de gehele film met een grijns op je gezicht zit.

  Voor een feel-good filmavondje is dit de perfecte film.