Recensies Ready player one

actie/avontuur - Vanaf 12 jaar

Ready Player One is een sciencefiction actie-avontuur van Steven Spielberg, naar de gelijknamige bestseller en het wereldwijde fenomeen van Ernest Cline. Het verhaal speelt zich af in 2045 en de wereld staat op het punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtual reality universum, gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance). Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin na aan degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt dat hij in OASIS heeft verstopt. Er ontstaat een ware jacht die de wereld in zijn greep houdt. Als de jonge held Wade Watts (Tye Sheridan) besluit mee te doen, raakt hij verzeild in een halsbrekende en onwerkelijke zoektocht in een fantastische wereld vol mysteries, ontdekkingen en gevaar. Spielberg regisseerde de film aan de hand van een scenario van Zak Penn en Ernest Cline. De film is geproduceerd door Spielberg, Donald De Line, Kristie Macosko Krieger en Dan Farah, met Adam Somner, Daniel Lupi, Chris DeFaria en Bruce Berman als uitvoerend producenten. De hoofdrollen in Ready Player One worden gespeeld door Tye Sheridan (X-Men: Apocalypse, Mud), Olivia Cooke (Me and Earl and the Dying Girl, Bates Motel), Ben Mendelsohn (Rogue One – A Star Wars Story, Bloodline), T.J. Miller (Deadpool, Silicon Valley), Simon Pegg (de Star Trek-films, de Mission: Impossible-films) en Oscar®winnaar Mark Rylance (Bridge of Spies, Dunkirk). Achter de schermen wordt drievoudig Oscar®winnaar Spielberg (Schindler’s List, Saving Private Ryan) bijgestaan door het creatieve team van Bridge of Spies, waaronder director of photography en Oscar®winnaar Janusz Kaminski (Schindler’s List, Saving Private Ryan), productie ontwerper en Oscar®winnaar Adam Stockhau 

Onderstaand de recensies op Recensies Ready player one

 1. Recensie van fvo

  Liefhebbers van virtual reality let op! Bij deze film kun je je hart ophalen. De film geeft ons een inkijk in het leven in het jaar 2045. Hoe het er dan in de wereld uitziet, daar knap je niet echt van op. Iedereen leeft in zijn eigen virtuele fantasiewereld en is dag en nacht zijn eigen games aan spelen met zichzelf in de hoofdrol. Het draait in deze film allemaal rond het spel Oasis, uitgevonden door een eigenaardige whizzkid Halliday genaamd. Iedereen kan daar een rol aannemen en alles doen en zijn waar je in de echte wereld alleen maar over kan dromen. Deze Halliday is overleden en hij laat Oasis na aan de degene die als eerste de 3 sleutels heeft gevonden die ergens verstopt zijn. De 3 sleutels geven toegang tot een paasei, heel toepasselijk op dit moment. De winnaar krijgt via dit ei de totale controle over Oasis.

  Deze 3-D film zit technisch geweldig in elkaar en omdat je in de 3-D Atmos zaal zit komen de effecten nog overweldigender binnen. Wat een spektakel!

  De verhaallijn is redelijk voorspelbaar want de zoektocht naar de sleutels door de goeierikken wordt natuurlijk dwars gezeten door een slechterik. Maar daar is het deze film ook niet om te doen.

  De muziek die af en toe te horen is in de film is helemaal niet 2045 maar juist jaren ’70 en ’80. Erg leuk gedaan en voor de wat ouderen onder ons heel herkenbaar. Wat ook herkenbaar is is de auto waarin Wayne Watts, de hoofdrolspeler, rijdt. Die kennen we namelijk uit Back to the future.

  Uiteindelijk komt het natuurlijk allemaal goed. De boodschap aan het eind is wel dat het goed is om de virtuele wereld af en toe even uit te zetten. Want de werkelijkheid is uiteindelijk toch het beste!

 2. Recensie van charly

  Je kunt goed merken dat Steven Spielberg met veel plezier deze film heeft geregiseerd. De film beschikt over genoeg ingredienten voor een heerlijk avondje vermaak. Lekker veel actie, een sentimenteel eind met wellicht hopelijk een tweede deel. Hier en daar humor en natuurlijk het element sience fiction-fantasie.

  Ben je een jaren 80 fanaat, dan kom je haast ogen tekort. Zowel muziek als figuren uit die tijd komen rijkelijk voorbij. Echter gaat de film te snel om ze allemaal te herkennen, daarvoor zou je de film nog een keer moeten kijken. Mocht je deze genre je bevallen, zal dat dan echt niet een straf zijn. Ik persoonlijk krijg de neiging om die gouwe oude films van destijds weer eens heerlijk terug te gaan kijken, dankzij deze film.

  Dat de film snel gaat is totaal niet irritant. Eerder heerlijk, want het blijft je fasineren hoe je wordt meegenomen naar de visuele fantasiewereld. Ook de switch van gewone wereld naar de visuele wereld is ontzettend goed neergezet. Ik werd echt meegenomen in het moment.

  Echter snap ik dat deze film de leeftijdscategorie young aldults zal trekken, maar mocht je wel van deze genre houden, gewoon heengaan. Je wordt echt niet teleurgesteld.

 3. Recensie van BIGED

  READY PLAYER ONE: Spielberg’s nieuwste film beloofd een interessante. Voor de kijker een kijkje in een dubbel toekomst. De verdorven werkelijkheid in het jaar2045 is het uitgangspunt. Echter het ‘dagelijks’ leven wordt gedomineerd door te vluchten in een virtuele wereld OASIS genaamd. Geïnspireerd op de talloze videogames die sinds de jaren 70 hun opmars hebben gedaan is deze verfilming gemaakt.

  Prachtig wordt door Spielberg dit contrast weergeven in een virtuele wereld waar iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. In een omgeving gedomineerd door alleen maar superlatieven. Oneindige mooie werelden met casino’s, resorts, luxe en weelde waarin je met een eigen gecreëerd personage (avatar) vrienden maakt en het spel speelt. Maar ook hier is er de strijd tussen goed en slecht.

  De film is snel en schakelt geregeld tussen huidig en virtueel en maakt het zo dat je snel weer terug wilt naar het virtuele. Als gamer is het ultieme om ‘zelf’ te spelen dan passief te kijken naar een game. Daarom is er toch gekozen om een spelelement mee te geven aan de hoofdrolspelers, de zoektocht naar een 3-tal sleutels. De film kent veel verwijzingen naar klassiekers van Spielberg en anderen wat echt zeer geraffineerd is gedaan maar ook naar diverse games. Zo zie je knipogen naar Back to the Future, Jurassic Pak, King Kong en ook prachtige scene uit The Shining. Eigenlijk moet je de film een 2e keer zien om alles te herkennen.

  Het mooie van een virtuele wereld is dat je fantasie onuitputtelijk is en dat heeft Spielberg ongelofelijk scherpzinnig neergezet in een verbluffende combi tussen realiteit en virtueel. De film wordt heerlijk begeleid met songs uit de jaren 80. Al met al een verrassend film die zeker de moeite waard is. De ervaring om het spektakel op het filmdoek te zien in 3D is overweldigend. Je moet wel de moralistische boodschap aan het einde - de werkelijkheid is ook leuk - moet je maar even vergeten.

 4. Recensie van Thantrias

  Deze film maakt de innerlijke gamer in je los las geen enkele andere film tevoren! Het bevat bijna elke bekende game die je maar kan bedenken, de film laat echt zien dat de wereld van Virtual Reality eindeloos is en waarschijnlijk niet eens zo ver van ons verwijdert in de toekomst. De film speelt zich namelijk af in 2045 en laat de wereld in die tijd heel anders zien dan we gewend zijn van films. Uniek en best realistisch.

  Het mooie aan de film is vooral ook,hoe ze zo veel verschillende stijlen games en zelfs één van de beste horrorfilms aller tijden verwerken in het verhaal. Dat was een welkome verassing en een heel gedurfde sprong binnen het verhaal.

  De personages zijn super gekozen, en het is zo goed in elkaar gezet dat het heen en weer swithen tussen de werkelijkheid en virtual reality totaal geen hinder geeft. Waar het bij veel films lastig te volgen is, voegt het in deze film juist meer diepgang en diversiteit. De special effect zijn ook top, het valt nauwelijks van echt te onderscheiden, terwijl de special effects binnen de VR-wereld juist wat krakkemikkig zijn en de gezichtslijnen waarmee de avatars zijn opgebouwd goed te zien zijn. De muziek? Honderd procent passend bij het verhaal en fijn om te horen door de film heen. Halliday, de maker van de VR-game OASIS, hield enorm van de jaren '80 muziek en dat hoor je door de hele film heen.

  Deze film zou zomaar een nieuwe kaskraker kunnen zijn voor Steven Spielberg.