Recensies The hurricane heist

Actie/Thriller - Vanaf 12 jaar

Een groep jonge hackers bedenkt een meesterlijk plan om 600 miljoen dollar te stelen van een financiële instelling, en deze heist valt precies samen met de grootste orkaan ooit geregistreerd in de VS. De stad is al geëvacueerd en alleen meteoroloog Will (Tony Kebbel), zijn broer Toby (Ryan Kwanten) en bewaakster Casey (Maggie Grace) zijn nog over in de verlaten stad. Samen moeten ze niet alleen de orkaan zien te overleven, maar er ook voor zorgen dat de gehaaide dieven er niet met de roof van de eeuw vandoor gaan. 

Onderstaand de recensies op Recensies The hurricane heist

 1. Recensie van yvonne bijl hooijer

  Zonder voorkennis van de naam van de regisseur van deze film zou je er gaandeweg het verhaal achter kunnen komen wie dit actiegeweld op zijn naam heeft staan.  Er zijn namelijk opvallend veel overeenkomsten betreffende filmtechnieken, verhaallijnen en race scènes. Denk je aan The Fast and The Furious, dan denk je misschien aan Rob Cohen. Deze regisseur/producent staat garant voor snelheid en actie, waarvan beide in ruime getale aanwezig zijn in deze film.

  Gekozen is voor een vrijwel onbekende cast en dat is prima, maar wellicht was het interessanter geweest wanneer er een paar bekende gezichten te zien waren geweest. Maar wie weet, worden ze dat na deze film. Op hun acteerprestaties is niets aan te merken, maar helaas geldt dit niet voor de film op zich. Dat het verhaal zowel onvoorstelbaar als voorspelbaar tegelijk is, is niet heel erg. Maar de veelvuldigheid van missers stoorde mij wel teveel. Zoveel dat ik meerdere keren heb gedacht 'nu zijn ze me kwijt...'

  Desalniettemin wel een stormachtige film met een verhaal die waarschijnlijk weer heel snel overwaait!

 2. Recensie van Ferdinand

  The Hurricane Heist
  Een spectaculaire (rampen) actiefilm is regisseur Rob Cohen, bekend van ‘The fast and the furious’, ‘xXx’ en ‘The Mummy’, normaal gesproken wel toevertrouwd.

  Maar deze actiefilm over een grote bankroof tijdens een zware orkaan rammelt nogal. Het verhaal is op zijn minst vergezocht en af en toe waan je je in een extreme remake van ‘Twister’. Meer, kogels, meer, meer, nog meer orkaan is niet altijd beter. Helaas niet. Je kan ook een punt bereiken van ‘overkill’.

  Een gemis in de film -naast de nodige humor- is het ontbreken van ook maar enige bekende naam van betekenis. Actrice Maggie Grace -die Casey speelt- zou je wellicht kunnen kennen van de tv serie ‘Lost’ of van ‘Taken 1 t/m 3 (maar deze films zijn toch vooral bekend geworden door steracteur Liam Neeson). En acteur Ryan Kwanten -Breeze- is enigszins bekend van de niet onverdienstelijke tv serie ‘True Blood’. Om eerlijk te zijn herkende ik alleen Ralph Ineson (Chris Finch in de memorabele BBC serie ‘The Office’).

  Voor een avondje je gedachten verzetten prima, maar zeker geen film die je zal bijblijven.

  Twee sterren. Omdat drie sterren echt teveel is en ik geen twee en een halve ster kan geven.

 3. Recensie van ria koekoek

  Verhaal speelt zich af in een klein dorpje, waar normaal niks te beleven is.

  Door de komst van een orkaan word dit allemaal wel anders, want zoals in de meeste films, staan ook hier weer de goede en slechte lijnrecht tegenover elkaar .

  De politie evacueert iedereen uit het dorp voor de dreigende orkaan, alleen een paar in een fabriek blijven achter.Door een stroomstoring ligt het werk stil en proberen een paar "hackers"de boel weer op gang te krijgen.

  Corrupte ambtenaren en de hackers horen allemaal bij elkaar en hebben samen een plan bedacht om snel rijk te worden.

  Helaas voor hun word er alles aan gedaan door de eerlijke mensen  en strijden ze tegen elkaar in goed neergezette scene's.

  Door de komst van de orkaan, die heviger is dan ze hadden gedacht, loopt alles anders.En moeten ze onder bizzare omstandigheden proberen hun doel te bereiken

  Sommige scene's  zijn wel wat minder neergezet en het einde van de film is erg onverwachts.

  De   acteurs  in deze film zijn niet bekend,maar spelen hun rol erg goed ,zeker een aanrader om naar toe te gaan .

  Leeftijd 12 jaar en ouder is prima voor deze film.

 4. Recensie van Thantrias

  Een film met flink wat actie en een paar schrikmomenten. Hoewel het verhaal best uniek is, is het helaas weinig verrassend en erg voorspelbaar. Ook lijk je delen van de achtergrond van een aantal personages te missen als je de gesprekken volgt, al maakt dat gelukkig voor het verdere verhaal niet zo veel uit. Een thriller zou ik het echter niet noemen, gewoon een pria actiefilm had de fim beter omschreven.

  Wel jammer, is dat je bij deze film op veel momenten dubbel beeld hebt wanneer je hem in 3D bekijkt, dat kijkt niet lekker. In 2D was het beeld ongetwijfeld een stuk beter geweest en een stuk fijner om naar te kijken. Verder zijn de special effects gelukkig wel gewoon goed in elkaar gezet en zijn de stunts best leuk om te zien.

  Geen echt bekende acteurs, helaas, maar ze zijn wel goed gekozen.