Recensies A Quiet Place

Thriller - Vanaf 16 jaar

Afbeeldingsresultaat voor a quiet place movie poster


In de nieuwe thriller A Quiet probeert een familie in stilte te overleven terwijl ze bedreigd worden door mysterieuze wezens die afkomen op geluid. Als ze je horen, zullen ze op je jagen. De ouders worden gespeeld door Emily Blunt (The Girl on the Train) en John Krasinski (13 Hours). Noah Jupe speelt hun zoon en Millicent Simmonds hun dochter. A Quiet Place is geregisseerd door John Krasinski. Naar een scenario van Bryan Woods & Scott Beck en John Krasinski.

Onderstaand de recensies op Recensies A Quiet Place

 1. Recensie van druivin

  A Quiet Place is een film die je al vanaf het zien van de trailer intrigeert. Waar moet je stil voor zijn en wat komt er achter je aan als je geluid maakt, dat zijn de vragen die in je hoofd zitten voor je de film in gaat. 

  In het begin van de film kom je er nog niet echt achter wat het nou is wat er op geluiden jaagt. Maar het verhaal is des te spannend je volgt het gezin in hun dagelijkse leven en ziet hoe ze alles in stilte doen. Dit is erg bijzonder in een film, dat je een zeer interessante film hebt waar zo goed als niet in gesproken wordt en toch boeit het. Je geduld wordt even op de proef gesteld maar dan krijg je toch het geen te zien waar je op wachtte.


  De acteurs spelen hun rollen zeer goed en dat maakt het ook prettig om naar te kijken. De muziek en de geluidseffecten passen uitstekend bij de film dit bouwt de spanning lekker op.

  Je leeft volledig mee met het gezin en krijgt zelf grappig genoeg ook de nijging om erg stil te zijn. Je wordt geheel in de film gezogen en daardoor ga je zelf ook bedenken wat er allemaal fout kan gaan. Er komt een baby en wat nu?

  Een film vol spanning en sensatie verdriet en blijdschap. Alles zit erin. Ik ben erg dol op Horror en Thrillers maar heb ik tijden niet meer zo’n goede Thriller gezien. Hij is met zijn 90 min wat aan de korte kant, maar het verhaal is van begin tot eind erg goed en vooral zeer spannend. Wat mij betreft een echte aanrader. Met vooral ook leuke schrik momenten.

 2. Recensie van Manon1991

  De film A Quiet Place is een echte thriller.

  Er zitten goeie schrik momenten in en je leeft je helemaal in, in de film.

  Voor de pauze valt de spanning nog mee maar na de pauze is er veel meer spanning.

  Je kan niet echt zeggen in welk jaar het afspeelt maar wel recent in het heden.

  De muziek past goed bij de film en maakt hem af.

  Ik ging helemaal meedenken met het verhaal, hoe gaan ze bepaalde dingen aan pakken en werd helemaal mee genomen in het verhaal.

  Na de pauze zag je wezens echt in beeld en kon je ze echt goed bekijken.

  Ik zou de film zeker aan raden.

  Als je echt van spanning houd is dit een film voor jou.

 3. Recensie van HMH86

  John Krasinski blijkt naar een fantastische acteur ook nog eens een heel goede regisseur te zijn.

  De film is vanaf het eerste moment spannend en zorgt af en toe voor een knoop in je maag.

  Gelukkig hoor je in de film alle geluiden die de natuur met zich meebrengt en de muziek ondersteund en benadrukt de spannende momenten. Er zijn heel veel momenten waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten.

  Je kunt je voorstellen dat de personages het regelmatig uit zouden willen schreeuwen, maar je weet ook dat ze dat hun leven kan kosten. De films bevat veel onvoorspelbare scenes maar daar tegenover staan ook een hoop duidelijk voorspelbare wendingen.

  De oorsprong van de monsters is mysterieus en dat is misschien maar goed ook. Bij te veel uitleg zal het verhaal waarschijnlijk minder interessant en spannend worden. Niet iedereen zal gecharmeerd zijn van deze creaturen maar het verhaal draait meer om de emoties en verhoudingen binnen het gezin dan om de monsters.

  De acteurs zijn stuk voor stuk uitstekend gecast. De kinderen zijn zeer geloofwaardig, hun angst valt van de gezichten af te lezen. Millicent Simmonds die Regan speelt is in het echte leven doof waardoor haar acteerprestaties misschien nog wel indrukwekkender zijn.

  Het einde zit goed in elkaar al hoewel je misschien wel meer zou willen zien en met enkele vragen zult blijven zitten. Deze film weet je aandacht goed vast te houden en is zeker het kijken waard.